De ce să ținem cont atunci când alegem un curs de limbă străină

Deși au pornit la drum plini de entuziasm și speranțe, mulți participanți la cursurile de limbi străine ajung să resimtă frustrare și dezamăgire în timpul sau după terminarea orelor de curs. Iar dacă organizarea a fost excelentă, profesorul bine pregătit, materialele de calitate, de ce totuși studenții simt că nu au progresat suficient? Motivul e simplu: nu au ales cursul potrivit.

În cele ce urmează, vom vedea care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ținem cont înainte de a începe un curs de limbi străine.

Nivelul real la limba țintă. Acest lucru se poate afla ușor prin susținerea unui test de plasare, în cadrul unei instituții specializate. Autoevaluarea sau un test de plasare de pe internet nu sunt suficiente pentru a alege o cursul perfect. Pentru obținerea unor rezultate conforme cu realitatea, evaluarea trebuie făcută atât în scris cât oral de un evaluator specializat.

Motivul pentru a face un curs de limbă străină. Dacă îți dorești să stăpânești o limbă străină pentru a călători, pentru a cunoaște oameni pe rețelele de socializare sau pentru a urmări programele TV sau filmele preferate fără subtitrări, un curs general de limbă e exact ceea ce cauți. Dacă, în schimb, ai nevoie de limba țintă pentru a face față rigorilor unui loc de muncă într-o companie multinațională, probabil cea mai bună opțiune e un curs de Comunicare pentru afaceri. Caută un curs care să răspundă nevoilor tale specifice de învățare

Cât timp poti aloca studiului ( în cadrul cursului și individual). Înainte de a te înscrie la un curs de limbă, trebuie să îți analizezi în mod obiectiv timpul de care dispui. Un curs nu presupune doar componenta de studiu în clasă, ci și studiu individual. Unele cursuri vin la pachet cu o componentă online, constând în acces la o platformă de învățare care completează activitatea din clasă.  Pentru rezultate optime,  trebuie să aloci timp suficient ambelor aspecte.

Ce așteptări ai de la curs. E important să începi un curs cu așteptări realiste. Studiile au arătat că, pentru a evolua un nivel, de exemplu de la nivel începător (A1) la nivel elementar (A2) e nevoie de 200 de ore de studiu, în clasă sau individual. Studiază oferta educațională, promisiunile și cerințele cursului,  și pornește la drum informat.

Dacă vei ține cont de toate recomandările de mai sus, următorul curs de limbă străină pe care îl vei urma va părea special conceput pentru tine!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți