Exersează limba engleză altfel: resurse online gratuite pentru copii

În această perioadă de distanțare socială, când rutina zilnică a familiilor a fost grav afectată, cea mai mare provocare pentru părinți e să îi țină pe cei mici activi fizic si mintal. Resursele online reușesc să satisfacă în parte această nevoie. Există o varietate de site-uri care le oferă atât părințIlor cât și copiilor prilejul de a explora activități noi și interesante,în timp ce își exersează abilitățile lingvistice din confortul propriei case, într-un mediu pe care copiii generatiei Z îl adoră, mediul online.

Următoarele resurse vă vor ajuta să descoperiți ca exersarea limbii engleze acasă, alături de copil, poate fi o experiență amuzantă și folositoare pentru amândoi.

Highlights kids

Resursele găzduite de acest site sunt pe cât de diverse, pe atât de amuzante, de la rețete și activități de tip craft, la puzzle-uri interactive.

Alegeți împreună cu copilul dumneavoastră un puzzle pe care să îl rezolvati împreună, pentru a-l ajuta să își dezvolte vocabularul. Încurajați-l să foloseasca site-ul împreună cu frații sau colegii, în timp ce dumneavoastră citiți articolele dedicate părinților.

Fun brain

Site-ul oferă peste 100 de activități amuzante pentru copii de la vârsta preșcolară la adolescenți.

Alegeți o activitate în functie de vârsta copilului și cititi instrucțiunile împreună. Toate jocurile sunt sigure pentru copii, indiferent de vârstă, fiind recomandate de asemenea pentru a le crește independența în folosirea computerului.

Pentru copiii și părinții iubitori de gramatică, jocul Grammar Gorrilaz se va dovedi o resursă excelentă.

 Breaking News English

Site-ul vă oferă o varietate de știri în limba engleză bazate pe evenimente din viața reală, pe 7 niveluri de dificultate. Fiecare știre este urmată de activități interactive, care îl vor ajuta pe copil să  înțeleagă mai bine conținutul și îl vor motiva să  citească cu atenție și interes.

Alegeți împreună o știre, citiți-o, discutați conținutul, verificați-vă reciproc înțelegerea, răsplatiți-vă cu un concurs folosind quiz-urile oferite de site.

 PBS kids

Cu peste 100 de activități destinate copiilor de la vârsta prescolară la clasa a opta, PBS kids e o resursă perfectă pentru a exersa limba engleză. Fie că alegeți să  jucați împreună un joc clasic sau să citiți unul dintre titlurile gratuite oferite de site, veți petrece timp de calitate cu micul student.

Alegeți un joc de gramatică sau vocabular, sau de ce nu, matematică sau inginerie și urmați cu atenție instrucțiunile. Urmăriți o poveste și rezolvați activitățile asociate. Secțiunea pentru părinți abundă de sugestii și sfaturi pentru un părinte informat și implicat în procesul de învățare.

Cum pot copiii și părinții să  exploateze aceste resurse la maxim? Acestea sunt doar câteva sugestii:

Lucrați și învățați împreună! Nu uitați că micii învățăcei au nevoie de modele. Explorați împreună site-urile cu interes, descoperind jocurile și activitățIle online pe care le oferă. Veți fi surprinși de câte lucruri noi puteți învăța voi înșivă.

Căutați subiecte care îl interesează pe copil, căutați-vă pasiunile comune și transformați aceasta experiență într-un prilej de a vă cunoaște și mai bine copilul!

Atenție la durata activităților! Copiii nu au aceeasi putere de concentrare ca adulții, așa că încercați să vă limitati la 10 minute în cazul copiilor mici. Activitățile online nu trebuie să  le răpeasca celor mici plăcerea de a se juca sau de a socializa cu prietenii, chiar și online!

Și nu uitați: distrați-vă! Pentru că nu toate activitățile sunt deosebit de antrenante, transformați-le în mici competiții, cu premii simbolice sau pedepse amuzante.

Photo by alphalight1–890049 from Pixabay

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți