5 motive să iubim învățarea online

Deși inițial fost privită cu suspiciune atât de educatori cît și de public, învățarea online a început în ultimii ani să câștige acceptare și recunoaștere. Într-o lume puternic digitalizată, mulți studenți au descoperit ca învățământul tradițional nu le mai satisface nevoia de învățare și s-au îndreptat spre o alternativă care să răspundă exigențelor lor. Dincolo de faptul că  într-o societate zguduită de o pandemie globală, învățarea online e singura opțiune sigură, iată alte câteva motive pentru care ar trebui să iubim Online Learning

Studenții noilor generații învață mai mult în cadrul învățării online decât la cursurile tradiționale. Un studiu realizat de IBM a relevat că studenții deprind mai multe cunoștințe participând la cursuri online , datorită conținutului bogat de material multimedia, care răspunde stilului de învățare al fiecărui participant.

Rata de abandon în cazul cursurilor online este mai mică decât în cazul cursurilor tradiționale. Conținutul multimedia mai divers, flexibilitatea mai mare a orarelor, posibilitatea de a urma un curs din confortul propriei case, fac cursurile online o alternativă foarte atrăgătoare la cursurile față în față.

Investiția de timp este semnificativ mai mică în cazul învățămîntului online. Dacă scădem timpul petrecut în trafic până la locație, timpul pierdut așteptând profesorul sau alți studenți, obținem, potrivit unui raport Brandon Ball despre e-learning, o economie de timp de 40-60%.

Evaluările se desfășoară mai eficient, atât pentru student cât si pentru profesor. Posibilitatea de a da un test in confortul propriei locuințe, în condiții optime, la ora la care știm că suntem la eficiență maximă e un beneficiu enorm. În plus, opțiunile de testare sunt infinite, există programe și platforme care permit profesorilor să creeze teste personalizate, ușor de corectat și interpretat.

Învățarea online e alternativă eco la învățarea tradițională. Mai eficientă pentru student și mai prietenoasă cu natura, învățarea online consumă cu 90% mai puțină energie și emite cu 85% mai puțin CO2 decât învățământul clasic, conform The Open University in Britain. Iar tot suportul de curs e digital, fără deșeuri din hârtie sau plastic

Dacă încă nu sunteți convinși, oferiți-i totuși învățării online șansa să vă surprindă! Profitați de timpul petrecut în casă și rezervați primul vostru curs online, deprindeți un skill nou sau explorați o pasiune mai veche!

Surse: https://www.dexway.com/5-reasons-why-online-learning-is-more-effective/https://www.asuprepdigital.org/4-reasons-why-students-prefer-online-learning/

Photo by Julia M Cameron

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți