Învață limba engleză cu ajutorul filmelor și serialelor

Dacă filmele sunt metoda ta preferată de a evada din monotonia vieții cotidiene și fiecare zi liberă e un pretext să te scufunzi în serialul preferat, am vești bune! Fără să fi fost pe deplin conștient, creierul tău a participat la multe ore de cursuri de limbi străine săptămânal! Iată însă cum putem transforma acestă învățare inconștientă prin simplă expunere într-un proces conștient și astfel mult mai eficient.

În rândurile de mai jos, îți voi arăta de ce filmele sunt, dacă nu profesorul ideal de limbă engleză, măcar cel mai plăcut substitut

  1. Urmărind filme și seriale vei fi expus la o mare varietate de accente. Britanic, american , australian sau irlandez, filmele și serialele te vor ajuta ca orice variațiune a limbii engleze să îți sune natural. Bonus: îți vei uimi prietenii cu rapiditatea cu care vei putea recunoaște țara de origine a actorilor lor preferați. Știai că atât Nicole Kidman cât si Chriss Hemsworth (Thor) sunt australieni?
  2. Filmele sunt lecții excelente de pronunție:  dacă vrei ca engleza pe care o vorbești să sune elegant și academic, ia câteva lecții de la Hermione din Harry Potter! Actrița Emma Watson e renumită pentru dicția ei perfectă și discursul elocvent. Dacă în schimb vrei să îmbrățișezi o atitudine relaxată și foarte americană, 10 sezoane din Friends îți stau la dispoziție cu cele mai amuzante lecții de limbă engleză. Și să nu uităm probabil cea mai impresionantă lecție de pronunție pe care lumea filmului a oferit-o vreodată: The King’s Speech. O lecție de pronunție demnă de un rege, un film impresionant până la lacrimi și o parte a istoriei Angliei pe cae vei fi mândru că o stăpânești.
  3. Filmele îți oferă ocazia de a învăța limba engleză în contexte reale și relevante pentru tine. Ești pasionat de medicină? Dr. House e ocazia perfectă să înveți engleză pentru medici, să îți exersezi abilitatea de a pune diagnostice, totul stropit cu un umor englezesc plin de sarcasm de cea mai bună calitate. Îți petreci serile cu prietenii dezbătând dileme științifice și teorii complicate? Încearcă The Big Bang Theory și te vei îndrăgosti de felul în care știința se poate împleti cu umorul! Pentru pasionații de istorie, lista e nesfârșită. Petrece o după amiază de calitate urmărind Braveheart, citește discursul emoționant al protagonistului în forma lui originală și încearcă să-l repeți cu cel mai bun accent scoțian pe care îl poți produce!
  4. Filmele pot deveni exerciții foarte bune de ascultare,vorbire, scriere și citire! Urmărește filmul sau serialul preferat cu subtitrări în limba engleză. Vei fi surprins de bogăția lingvistică a scenariilor! Limbajul filmelor e unul natural, autentic pe care de multe ori manualele nu reușesc să îl reproducă! Repetă și încearcă să reții replicile preferate! Vei fi surprins plăcut de momentele când un citat din filme se potrivește perfect unei situații din viața reală, iar prietenii tăi se vor amuza când le vei spune “la revedere” în stilul lui The Terminator: “I’ll be back!”. Și, nu în ultimul rând, citește și scrie recenzii la filmele preferate în limba engleză, pe site-urile de profil. Ceilalți cinefili îți vor fi recunoscători pentru aprecieri și recomandări.

Dacă deja ești nerăbdător să încerci cele mai antrenante lecții de limba engleză, cea mai mare bază de date online de filme îți stă la dispoziție: IMDB.com!

Article by Lavinia Marcu

Photo by dbreen

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți