Învață și în vacanță

Cursul la care ai participat cu entuziasm s-a terminat și încă îți mai e dor de colegi și de conversațiile în limba străină pe care de-abia începuseși să o folosești cu încredere? Vacanța de vis într-o destinație exotică programată încă din iarnă, în care visai să îți folosești, cu mândrie, abilitățile lingvistice nou dobândite, a fost amânată până anul următor?

Vestea bună e că există metode prin care să exersezi limba țintă în afara sălii de clasă( fie ea fizică sau virtuală). Bonus-aceste metode sunt chiar compatibile cu atmosfera de vacanță! În rândurile ce urmează, îți voi prezenta 5 astfel de metode. Citește cu atenție și alege-o pe cea care se potrivește vacanței tale!

  1. Prepară-le celor dragi un meniu special! Cu o mențiune: îndeplinește această sarcină folosind o carte de bucate  sau un clip în limba preferată! Succesul e foarte ușor de măsurat! În plus, vei fi făcut un exercițiu real de citit sau ascultare, condimentat cu elemente noi de vocabular!
  2. Fă cumpărături online de pe site-uri străine. Citește cu atenție detaliile despre produse, review-urile făcute de alți clienți, îndrăznește să îi adresezi câteva întrebări producătorului. Cel mai mare avantaj: nici măcar nu trebuie să finalizezi comanda! Poți însă să îți faci wish-list-ul visurilor tale și în același timp să te bucuri de o lecție de limbă autentică.
  3. Ia-ți partenerul de viață într-o scurtă călătorie într-un oraș vecin, mergeți la restaurant și pretindeți că sunteti turiști străini! Totul se poate transforma într-o aventură extrem de amuzantă și o anecdotă savuroasă pentru întâlnirile cu prietenii!  Și, dacă identitatea reală vă este deconspirată, puteți pretinde că ați pierdut un pariu!
  4. Fă un curs online despre ceva care te pasionează, pe o platforma internațională ( Future learn, Coursera, Khan Academy, etc). Comunică activ cu ceilalți studenți și împărtășește-le ideile tale! Dincolo de faptul că vei dobândi niște abilități practice valoroase, te vei bucura de lecții de citire, ascultare și scriere.
  5. Invită-ți prietenii la o seară de karaoke! Acest hobby aparent inocent îți oferă de fapt o lecție de limbă completă: citire, ascultare, pronunție, gramatică, vocabular și un strop de cultură. În plus, melodiile atrăgătoare te vor ajuta să reții și să îți reamintești cu mai mare ușurință noțiunile nou învățate.

Sper că sugestiile de mai sus se pot strecura cu ușurință printre restul planurilor tale de vacanță.

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți