Învață engleza cu ajutorul filmelor

Vizionarea filmelor este o modalitate distractivă de a ne îmbunătăți limba engleză! În primul rând, este mult mai distractiv decât să studiem cu un manual. Există diverse resurse care ne ajută să învățăm engleza (sau orice altă limbă) prin intermediul filmelor.

În timp ce ne așezăm comod și privim un film, vom asculta o engleză nativă adevărată. Spre deosebire de manuale (care sunt minunate pentru învățarea vocabularului și a gramaticii), ascultarea actorilor vorbind limba într-un mod natural va îmbunătăți fluența și pronunția. Cuvintele noi sunt reținute mai ușor deoarece sunt folosite într-un context.

Limba și cultura sunt strâns legate și, în timp ce vizionăm filme, putem afla și despre cultura din spatele limbii. În plus, ne familiarizăm și cu diferite accente.

Un avantaj major este că putem alege un film interesant de urmărit, pe baza preferințelor personale (gen, actori, data lansării). În cazul în care vocabularul este prea complex pentru a înțelege limba vorbită, putem adăuga oricând subtitrarea în limba engleză, ceea ce este util pentru o înțelegere mai bună.

În timp ce vizionăm filme, întâlnim expresii informale folosite în limba engleză de zi cu zi. Când auzim o expresie care ne place mult, o putem scrie și apoi repeta. Când o spunem cu voce tare, este mai probabil să ne-o amintim. Ca exercițiu de scriere, după vizionare putem scrie în engleză idei și comentarii pe marginea filmului, pe care le poate corecta un prieten sau un trainer.

Începătorii pot viziona videoclipuri pe YouTube, unde poate fi activată subtitrarea în limba engleză ori de câte ori este necesar. Este recomandat să evitați subtitrările în română (sau în limba maternă a fiecăruia).

Unele filme distractive pot fi, în același timp, ușor de înțeles pentru majoritatea cursanților, când vine vorba de vocabular și accent. Puteți alege, de exemplu, într-o minunată seară de iarnă din ianuarie, „Toy Story” sau comedia romantică „Love Actually” (cu un pic de accent irlandez, de asemenea, folosit de unul dintre numeroasele personaje).

În cazul în care filmele par prea lungi și incomod de urmărit, există multe scurtmetraje în engleză pe YouTube (căutați „scurtmetraje/filme scurte în engleză” sau „short films in English”).

Există scurtmetraje englezești bune și pe shortoftheweek.com, un website actualizat săptămânal.

Spor la studiu în noul an!

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți