Să vorbim despre muzica preferată în engleză

La nivelul A2 deja putem vorbi despre hobby-uri și activități preferate. Muzica este îndrăgită de majoritatea cursanților. Așa că putem să ne îmbogățim vocabularul în acest domeniu.

În afară de SONG, pentru „melodie” există și cuvântul TUNE, precum și TRACK (pentru un fișier audio). THAT’S A TUNE înseamnă o melodie excelentă, a great song (That’s a tune! Who’s it by?). O melodie memorabilă, greu de uitat, cu ritm atrăgător este CATCHY (that tune is really catchy!). Un cântec pe care îl repetăm mereu în minte, chiar involuntar, se numește în engleză AN EARWORM.

Melodiile cu ritm alert și antrenant, mai ales rap și dance, pot fi descrise cu adjectivul BANGIN’ (some bangin’ tunes). Cele care te fac să te ridici și să dansezi sunt FUNKY (their songs are so funky). RAVE poate fi și o petrecere cu muzică și lumini.

CLASSICAL MUSIC se referă la „muzica clasică”, iar CLASSIC la o melodie care rezistă în timp (Yesterday by the The Beatles is a real classic).

Unele cântece cu succes la public sunt cântate de-a lungul timpului de mai mulți artiști; o copie sau versiune a cântecului altcuiva este COVER sau VERSION (Do you like the new cover of…?).

Există numeroase stiluri (jazz, rock, blues), care pot deveni descrieri sau adjective la rândul lor (de exemplu: bluesy rock, care seamănă cu blues). Melodiile sentimentale, de obicei pop, pot fi CHEESY (prea „siropoase”) sau NOSTALGIC. Cântecele vesele, care bine-dispun, sunt UPBEAT.

Pentru concert, pe lângă CONCERT există și cuvântul GIG (She is playing a gig tonight). În timpul unui concert, membrii trupei se pot sincroniza foarte bine (they sound really tight) sau pot improviza unele cântece (they are good at freestyling).

Versurile pot fi: clever, romantic, enigmatic, playful.

Mai multe cuvinte pentru descrierea melodiilor preferate găsiți aici.

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți