Studiați engleza acasă cu copiii voștri

Și părinții pot ajuta copiii să studieze limbi străine. Exemplele recomandate sunt în limba engleză (copii între 5 și 12 ani). Însă ideile sunt valabile pentru orice limbă străină, desigur.

Studiul trebuie să fie interesant și confortabil, ca o distracție. În cuplurile bilingve există un părinte nativ cu care copilul poate exersa o a doua limbă, desigur. Altminteri, există numeroase jocuri de cuvinte, ghicitori și povești scurte care pot fi parcurse cu copilul acasă.

Culorile și obiectele uzuale, de exemplu, pot fi exersate în orice cameră (find something yellow, draw a blue flower).
„I spy (with my little eye)” este un joc popular în timpul călătoriilor cu mașina sau cu trenul, de exemplu. (I spy with my little eye something beginning with T… sau orice altă literă).
Antonimele pot fi repetate în joacă, de asemenea (say the opposite!): small/big, easy/difficult, boring/interesting. Pentru verbe și conversații, pot fi folosite întrebări ușoare: what am I doing?/where is my red dress?
În fiecare zi poate fi învățat un cuvânt nou. Cele 7 cuvinte noi dintr-o săptămână pot fi lipite pe frigider sau pe ușa din camera copilului, de exemplu.

Un joc precum Scrabble sau Monopoly poate fi jucat și în engleză, cu familia sau câțiva prieteni.
Există numeroase dicționare vizuale bune, cu imagini și cuvinte în diferite limbi lângă ele, care pot fi folosite pentru studiul în mod plăcut al unor cuvinte noi.

Cântecele și poveștile cunoscute pentru copii sunt disponibile online și pe YouTube, cu imagini atractive și chiar cu versuri/cuvinte scrise pe ecran sau cu subtitrare. În plus, există numeroase cărți de engleză, precum și aplicații pentru copii.

Bineînțeles, o opțiune bună pentru studiul limbilor străine este participarea la un curs organizat, cu profesor și colegi de vârste similare.
Spor la studiu!
Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți