Câteva site-uri pentru studiul limbii engleze (pentru copii)

Copiii care citesc online își îmbogățesc vocabularul. Unele activități pot fi făcute împreună – sunt atât distractive, cât și educaționale.

Copilăria este o perioadă când e recomandat a începe studiul limbilor străine, pentru fluență mai târziu în viață.

Materialele pentru copii sunt antrenante și ușor de înțeles. Cele sugerate mai jos includ și video sau cărți audio, pentru a asculta. Iar majoritatea sunt gratuite.

The Story Place (https://www.storyplace.org/) conține povești sub formă de jocuri interactive. Are și audio, cântece, activități de printat. Aceste website are și o rubrică pentru Preschool Activities (vârsta 3-6 ani).

Pentru activități de Reading, un website simpatic pentru lucrul acasă este Starfall (pentru copii cu vârsta între 3 și 9 ani), care conține activități pentru grădiniță și respectiv pentru școlari. Talking Library conține cărți în limba engleză cu povești citite (pentru citire și ascultare în același timp). Un exemplu este această poveste în engleză binecunoscută în străinătate: https://www.starfall.com/h/talking-library/goldilocks/?sn=talking-library

Oxford Owl este de asemenea un instrument plăcut pentru studiul copiilor (https://home.oxfordowl.co.uk/). Conține cărți gratuite, activități pentru învățare și materiale organizate pe vârstă. Trebuie făcut un cont (gratuit) pentru a avea acces la bibliotecă). Acest website este recomandat pentru copii de 4-11 ani.

Storynory este excelent pentru copii, adolescenți, chiar și adulți. Conține povești cu înregistrare audio, așa că se poate asculta în timpul lecturii. Există și povești scurte pe acest site (https://www.storynory.com/category/fairy-tales/small-stories/). Pe lângă sute de povești și poezii gratuite, există și cântece. Colecția este în creștere și există o secțiune de comentarii unde se poate scrie în engleză și comunica pe baza ideilor deja expuse. Partea de non-ficțiune este foarte utilă. Există, de exemplu, Povestirile lui Herodot adaptate, pentru un studiu ușor și distractiv al istoriei (https://www.storynory.com/?s=The+Histories+of+Herodotus). Acest website este potrivit celor peste 8 ani.

Multe din materialele de mai sus pot fi parcurse de copii pe cont propriu. Apoi, întrebându-i ce le-a plăcut, putem alege mai ușor următoarea poveste.

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți