Interviu în engleză pentru un loc de muncă

Pregătirea pentru un interviu este un eveniment important, iar atunci când acesta are loc într-o limbă străină este o provocare și mai mare.

Unele întrebări și răspunsuri pot fi învățate din timp, pentru a ne prezenta încrezători și potriviți pentru locul de muncă respectiv. Pregătirea trebuie să aibă în vedere pronunția și răspunsul la un număr mare de întrebări.

În afară de vocabularul legat de muncă, trebuie revizuit și vocabularul legat de interese personale. Angajatorul va dori să afle ce fel de persoană ești, în afară de abilitățile practice pentru a realiza munca.

Emoțiile din timpul interviului sunt inerente, iar ele afectează fluența și cursivitatea ideilor expuse într-o limbă străină. Este posibil să apară greșeli de exprimare în acest context ce implică și stres, într-o măsură mai mică sau mai mare.

Pentru o pregătire eficientă, sunt utile și exercițiile de tip role-play, cu întrebări și răspunsuri. De asemenea, crearea unei bune impresii la primul interviu este foarte importantă.

O întrebare sigură este despre strengths and weaknesses, iar învățarea și utilizarea unor adjective potrivite este utilă: adaptable, creative, determined, enthusiastic, experienced, fair (I have a fair understanding of programming languages), motivated, positive, resourceful.

Exemplele trebuie pregătite în detaliu:

  • You might call me a trouble-shooter.
  • Could you give me an example?
  • A couple of years ago, we were experiencing difficulties with our customer database. I was able to identify

Un alt subiect de discuție în timpul interviului este, desigur, experiența. Verbele folosite sunt relevante: accomplish, adapt, analyse, assist, attain, carry out, collaborate, facilitate, handle, identify, initiate, implement.

La sfârșitul interviului avem posibilitatea de a pune noi întrebări. Acestea pot fi pregătite cu grijă. Este recomandat a pune întrebări potrivite (current projects, clients, products).

Despre beneficii se poate întreba după primirea unei oferte de lucru.

Pe parcursul interviului, timpurile verbale ar trebui folosite corect:

  • Past Simple: I graduated with a degree in
  • Present Continuous: I am currently studying
  • Present Perfect Continuous: I have been developing intuitive software solutions for four years.

Dacă ești în căutare de un curs engleză business, avem soluția ideală pentru ține. Cursul nostru este bazat pe multe workshop-uri intensive prin care suntem siguri  o  va îmbunătățiți performanele lingvsitce la locul de muncă.

Puteți parcurge o listă cu întrebări și răspunsuri aici: https://www.thoughtco.com/example-interview-questions-1210229

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți