Top 10 Movies for Learning English

Filmele sunt atât de plăcut de urmărit și un mod distractiv de a asculta și învăța o limbă străină.

Pentru engleză, vă recomandăm azi un website unde puteți asculta un podcast de 11 minute despre filme care pot fi văzute ușor de studenții de limbă engleză.

Prezentatoarea prezintă și opt moduri de a alege filme potrivite pentru studiu, în afară de cele 10 filme recomandate.

Filmele sunt ideale pentru îmbunătățirea nivelului pentru că limba ascultată este naturală, cu conversații reale, chiar dacă este bazat pe un scenariu. Este o limbă reală, diferită de înregistrările din fișierele audio atașate manualelor de studiu.

În plus, filmele conțin și elemente de cultură tipice țării și limbii din acea țară, cu diferite moduri de a pronunța cuvintele și cu elemente de tip slang.

După vizionare, se poate comunica în limba studiată cu colegi de clasă, despre filmul urmărit. Pentru a înțelege mai bine mesajul ascultat, se poate folosi și subtitrarea în limba originară. Un avantaj evident este faptul că putem alege un film care ne place cu adevărat, indiferent de premiile obținute sau recomandările altor persoane.

Pentru a exersa scrierea, se pot lua notițe (idei sau cuvinte noi) în timpul vizualizării sau se poate scrie rezumatul filmului în engleză (sau altă limbă) după vizionare.

Unul dintre cele zece filme recomandate pe acest website este The King’s Speech, unde actorul principal pronunță lent, clar și, practic, învață să pronunțe cuvinte în engleză.

La finalul acestui link este și un video pe YouTube, care conține exact materialul din podcast. Puteți alege să ascultați în format audio sau video – este aceeași prezentare. Textul de pe acest website, în schimb, nu este o transcriere a textului ascultat, ci este diferit și poate fi parcurs separat.

 

https://www.gonaturalenglish.com/top-10-movies-learning-english/

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți