Engleza pentru cadre medicale

Terminologia folosită în diferite domenii de activitate, așa cum este medicina, este studiată la cursuri special organizate (English for Specific Purposes sau ESP, de exemplu).

Există numeroase resurse online pentru studiul limbii engleze pentru doctori. Aceștia își pot îmbogăți cunoștințele de terminologie medicală, pot învăța expresii fixe sau dialoguri purtate la spital.

În primul rând, un dicționar online bun poate oferi pronunția cuvintelor. Multe sunt de origine greacă sau latină, însă pronunția e diferită în engleză. În plus, unele sensuri ale termenilor pot fi noi. Exemple de dicționare bune sunt:

  • dictionary.org
  • merriam-webster.com
  • com, care conține și un dicționar medical:

https://medical-dictionary.thefreedictionary.com/

British Council oferă variate resurse pentru engleza medicală și detalii despre examenele de engleză medicală: https://www.britishcouncil.org.eg/en/exam/medical

Pe YouTube se găsesc foarte multe materiale video în domeniul medical.

Alte resurse valoroase online:

https://www.englishclub.com/english-for-work/medical-vocabulary.htm

Acesta cuprinde peste 300 de ore de studiu, organizate în module care acoperă diferite subiecte din engleza medicală, inclusiv conversații cu pacienții, familiile acestora sau cu colegii. În fiecare modul sunt lecții de ascultare, pronunție, citire, exerciții de vocabular.

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți