Cum să înveți timpurile în engleză

Deși limba engleză este extrem de populară și considerată una dintre limbile ușor de învățat, există un aspect al ei care sperie și descurajează: timpurile verbale.

Dar ce anume îi sperie pe studenții dornici să comunice în limba engleză la acest aspect al gramaticii? În rândurile ce urmează vom încerca să descoperim de ce a învăța timpurile în engleză pare o misiune aproape imposibilă și cum o putem transforma într-o experiență plăcută și folositoare. Vom porni de la motivele cel mai de invocate de studenți:

Nu pot învăța timpurile în engleză pentru că sunt prea ciudate!

De fapt, gramatica limbii engleze e mai puțin complexă decât gramatica limbii române sau germane, dar ușor diferită.

Timpurile verbale în limba engleză, denumite tenses (si nu times) ne ajută să exprimăm momentul precis al unei acțiuni sau stări și fac comunicarea clară și eficientă, indiferent de context.

Fie ele prezente (present simple, present continuous, present perfect simple, present perfect continuous), trecute (past simple, past continuous, past perfect, past perfect continuous) sau viitoare ( future simple, future continuous, future perfect simple , future perfect continuous) timpurile în engleză au o logică simplă.

Ele însă nu pot fi învățate ca o poezie sau ca un tabel, ci trebuie învățate în context. Astfel, clasicele exerciții de completare a spațiilor libere nu te vor ajuta prea mult să folosești timpurile în limba engleză în situații de viață reale. La Lektor, învățarea se face prin activități interactive și colaborative, prin scenarii de comunicare și jocuri de rol.  Acest timp de activități te va ajuta să folosești adecvat timpurile, în scop comunicativ, în funcție de context. Mai multe informații despre metoda Lektor aici.

Mă pot descurca foarte bine și fără să stăpânesc timpurile în engleză

Timpurile verbale sunt esențiale pentru o comunicare clară. Ele te ajută să exprimi cu precizie momentul în care o acțiune are loc. Poate într-un context relaxat, de small talk, tindem să nu acordăm o atenție deosebită folosirii corecte a gramaticii, deși orice relatare amuzantă își pierde farmecul atunci când nu e corect ancorată în timp. În alte circumstanțe însă, folosirea corectă a timpurilor verbale e crucială. Folosirea unui timp verbal inadecvat situației poate provoca blocaje în comunicare și interpretări greșite ale unor situații într-un mediu de lucru internațional. La Lektor, te putem ajuta să stăpânești timpurile verbale în contexte de lucru variate, fie prin redactare de emailuri sau rapoarte, fie prin simulări de meeting-uri, evenimente de networking sau conversații telefonice. Mai multe informații despre cursurile Lektor aici.

Am încercat să învăț timpurile în limba engleză, dar pur si simplu nu le-am înțeles!

Noțiunile de gramatică nu au sens în lipsa contextului. Predarea clasică a limbii engleze, axată pe traduceri și tabele a produs studenți capabili să conjuge verbe, să rezolve exerciții de completare a spațiilor libere, dar care nu înțeleg timpurile verbale și nu le pot folosi adecvat în situații de comuncare reală. La Lektor vei fi întâmpinat de profesori empatici și pregătiți la standarde internaționale, dornici să îți răspundă la toate întrebările și să te ghideze. Predarea timpurilor verbale se face prin aplicații practice, în context și nu izolat, într-un mediu prietenos și empatic, unde vei putea să comunici relaxat, fără trac și teama de a fi judecat. Vei fi încurajat să înveți nu doar de la profesori, ci și de la colegi, veți schimba impresii și explicații, în așa fel încât gramatica limbii engleze să devină un subiect plăcut și accesibil. În funcție de nevoile tale de învățare, alege cursul potrivit din oferta Lektor.

Te așteptăm la Lektor pentru a transforma învățarea limbii engleze într-o experiență plină de entuziasm! Ne găsești oricând aici.

Article by Lavinia Marcu

 

 

 

 

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți