Unde poți susține un examen telc în România?

Un examen telc Deutch, pe care îl poți susține acum și în Romania, este soluția ideală atunci când:

  • dorești să te angajezi într-o corporație care solicită cunoașterea limbii germane;
  • îți propui să avansezi într-o poziție de management într-o companie germană;
  • îți dorești să te relochezi într-o țară vorbitoare de limbă germană;
  • plănuiești să studiezi într-o instituție din Germania, Austria, Elveția sau Luxembourg;
  • înveți limba germană de ceva timp și vrei să îți testezi cunoștințele în mod obiectiv.

În rândurile ce urmează vom încerca să răspundem la cele mai frecvente întrebări referitoare la testele telc.

De ce un să alegi un examen telc?

Examenele telc Deutsch sunt examene de limba germană care testează abilitățile de comunicare pe fiecare nivel în parte. Cu o valabilitate nelimitată, telc este un examen destinat persoanelor care își doresc să aibă un loc de muncă sau să se mute într-o țară în care limba germană este oficială.  Certificatul este acceptat de instituții publice (spital, poliție), companii din domenii precum IT, automotive sau HR, școli și universități. Certificatul telc este recunoscut de către toate țările vorbitoare de limba germană. Examenele au un format și un conținut accesibil, relevante pentru comunicarea în viaţa de zi cu zi, iar probele de examen simulează situații din sfera vieții cotidiene germane.

Unde pot susține un examen telc în România?

Centrul Lektor din Iași este singurul centru acreditat unde poți susține un examen telc în România. Aici poți face atât cursuri de limba germană generală, cât și cursuri de pregătire intensivă pe formatul examenului telc. Dacă nu ești din Iași, te poți înscrie la un curs online de limba germană sau la un curs online de pregătire intensivă pentru un examen telc. Examenul se susține doar în format fizic, deci pentru a susține examenul telc trebuie să vii la Iași, la sediul Lektor.

Viitorul meu angajator îmi cere un certificat telc de limba germană de nivel B2. Nu sunt sigur ca voi lua examenul. Cum procedez?

Înainte de a te înscrie la examenul telc b2 limba germană, vei susține un test de plasare. În funcție de rezultatele testului de plasare, vei ști dacă ești pregătit să susții examenul. Dacă nivelul tău de limbă e inferior nivelului testului, e recomandat să faci un curs general de limbă germană pentru a ajunge la nivelul necesar promovării examenului telc. Lektor îți oferă o gamă variată de cursuri de limba germană Alege un curs de aici.

Cum mă pregătesc pentru examen?

Dacă nivelul tău de limba germană e cel recomandat pentru susținerea examenului telc de care ai nevoie, trebuie doar să te familiarizezi cu formatul examenului. Cursul de pregătire intensiv telc are un format compact și include o simulare completă de examen, precum și feedback individual. Cursul constă în trei întâlniri live online și exerciții similare probelor de examen pe platforma noastră de teme virtuală. Cursul te va ajuta să înțelegi cerințele specifice fiecărei probe și te va echipa cu strategii de examen care te vor ajuta să dai răspunsul corect chiar și atunci când nu ești sigur(ă) pe tine.

Poate și copilul meu să susțină un examen telc?

Există 3 variante de test telc pentru copii și adolescenți pentru copii și adolescenți, în funcție de vârsta și nivelul de cunoștințe al acestora: telc Junior, telc Schule și telc Jugendliche. Mai multe detalii despre testele telc pentru copii și adolescenți aici.

Cum mă înscriu la examenul telc?

Ia legătura cu Centrul de examinare Lektor și programează-te la un examen telc. Înscrierea se face cu cel puțin 30 de zile înainte de data examenului. Certificatele se eliberează în 30-45 zile, însă există și posibilitatea de a achita o taxă de urgență pentru a grăbi procedura

Dacă te-ai hotarât deja sau vrei sa afli mai multe despre susținerea unui examen telc în România, ia legătura cu Lektor! Succes!

Article by Lavinia Marcu

 

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți