17+ cuvinte și expresii în germană esențiale pentru vacanța de vară

Vara (der Sommer) a venit în sfârșit și ne pregătim de vacanță! Fie că vrei să faci un city break într-o țară vorbitoare de limba germană sau doar să profiți de această perioadă de relaxare să îți actualizezi cunoștințele de limbă, acest articol te va ajuta să recapitulezi câteva cuvinte și expresii esențiale de vacanță.

Locuri de vizitat:

  1. Der Strand– plaja

Tuturor de plac vacanțele în care putem lenevi pe plajă, cu un cocktail și o carte bună. Pentru un plus de confort, o plajă cu nisip (voll Sand)e alegerea perfectă!

2. Das Meer-marea

Cuvântul e ușor de reținut, fiind foarte apropiat de echivalentul în limba română.

3. Der Ozean – Oceanul

Pentru cei care își doresc o vacanță foarte relaxantă, poate o insulă (die Insel) izolată, înconjurată de ocean e destinația ideală.

4. Der Berg –muntele

Dacă o vacanță la mare nu e ideea ta de vacanță perfecta, poți merge la munte. Acolo poți vizita lacuri (der See) sau te poți plimba prin pădure (der Wald).

5. Der Zeltplatz – camping

Pentru iubitorii de natură, nu e nimic mai frumos decât să își petreacă vacanță la cort (das Zelt).

Pentru ce care aleg să rămână în oraș, există:

6. Der Biergarten – terasă cu bere

Acesta cuvânt tipic german, fără echivalent in limba română, desemnează orice local, indiferent de dimensiuni, care servește bere.

7. Das Schwimmbad – piscină

Fie că îți plac piscinele acoperite sau cele în exterior (der Freibad), te poți bucura de apă și fără să ajungi la das Meer!

 

Activități de vacanță:

8.    Urlaub machen – a-ți lua vacanță

În limba germană, vacanța o faci ( machen), nu o iei ca în limba română.

9.     Zelten / campen – a campa

Usor de reținut, al doilea termen e foarte similar cu echivalentele lui în româna sau în engleză (to camp).

10. Schwimmen – a înota

Fie în mare (das Meer), în ocean (der Ozean) sau în piscina publică (das Schwimmbad), aceasta este probabil cea mai populară activitate de vară.

11.  Kanu fahren / Kajak fahren– a te da cu o canoe sau cu kaiacul

Dacă înotul nu e suficient de palpitant pentru tine, aceste 2 sporturi de vară îți vor fi cu siguranță pe plac. Verbul folosit pentru acest sport e fahren care înseamnă în mod obișnuit a conduce.

12.  Segeln – a naviga

Pentru acestă activitate de vacanță vei ave cu siguranță nevoie de un vas (ein Segelboot) si un pic de vânt (der Wind).

13.  Bräunen – a te bronza

Acest cuvânt e chiar ușor de reținut. În limba engleza braun înseamnă maro, deci bräunen poate fi tradus prin a te face maro.

14.  Grillen – a face gratar

15.  Angeln – a pescui

Pentru cei care vor o activitate liniștită și relaxantă, pescuitul e ideal. Mai ales dacă poți prinde niște pește (der Fisch) pentru a face gratar (grillen) .

16. Felsklettern – a face alpinism

Ein Fels e o stâncă and klettern înseamnă a te cățăra. Dacă ești la munte (Berg), aceasta e activitatea ideală pentru a te menține în formă.

17.  Wandern – a face drumeții

Fie ca te plimbi prin oraș (durch die Stadt wandern) sau prin parc (durch den Park wandern), te poți menține în formă și poți explora locuri noi vara aceasta.

Dacă vrei să adaugi un plus de savoare vacanței tale și să întâmpini toamna cu abilități noi, vara aceasta poți face un curs de limba germană!

Article by Lavinia Marcu

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți