Învață o limbă străină online

Contextul actual a schimbat modul în care oamenii învăță limbi străine. Până recent  învățarea online era privită ca o alternativă temporară sau pur și simplu o soluție de compromis pentru cei care nu aveau acces la învățămîntul tradițional. Ultimii doi ani au demonstrat că se poate învăța o limbă străină online la fel de bine ca în sala de clasă. Folosirea unor platforme performante au permis studenților și profesorilor să interacționeze la fel de dinamic ca în la orele față-în-față. Aplicațiile interactive au adus un plus de farmec procesului de învățare online. Studenții de toate vârstele au învățat limbă străină țintă din confortul și siguranță propriei locuințe.

De ce să învățăm limbi străine online?

Avantajele învățării unei limbi străine online sunt evidente: economie de timp și bani. Imaginează-ți că după o zi de muncă, trebuie să te deplasezi către centrul de limbi străine unde ai cursurile de engleză sau germană. Vei petrece câteva minute sau zeci de minute în trafic, apoi vei încerca pentru alte câteva minute să găsești un loc de parcare. Acum imaginează-ți alternativa: poți învăța de la birou sau de acasă iar orele prețioase petrecute în trafic le poți petrece cu familia sau practicând unul dintre hobby-urile tale.

Merită menționate și avantajele psihologice ale învățării unei limbi străine online. A învăța într-un mediu familiar, unde ne simțim comfortabil corelează direct cu succesul procesului de învățare. La Lektor îți oferim o mare varietate de cursuri de limbi străine în format online, în funcție de nevoile tale specifice pe care le poți face din confortul casei sau biroului tău.

Este învățarea online a unei limbi străine la fel de eficientă ca învățarea în sala de clasă?

Da, dacă profesorul folosește metodele potrivite! Învățarea online nu trebuie să imite învățarea față în față, ea are propriile sale reguli. Scopul ambelor tipuri de livrare este același dar metodele folosite sunt diferite. Învățarea unei limbi străine online nu are nimic în comun cu a viziona un tutorial. Ea este un proces viu, interactiv, unde comunici activ cu trainerul de curs și colegii. Platformele educaționale folosite  îți permit să comunici autentic, să participi la activități colaborative în grupuri sau perechi, să faci simulări și jocuri de rol, să îți împărtășești în timp real opiniile cu ceilalți participanți.

Soft-urile interactive transformă învățarea într-o experiență plăcută și îți oferă posibilitatea să îți testezi cunoștințele și să primești feedback imediat.  Platformele pentru teme îți oferă acces permanent la resurse și exerciții, astfel încât poți exersa oricând îți permite programul și poți primi feedback instantaneu. Alege o limbă străină și începe o experiență de învățare inedită.

Pot și copiii să învețe o limbă străină online?

Copiii pot învăța o limbă străină online la fel ca adulții. Să nu uităm că generația Z este prin excelență o generație digitală. În cazul copiilor trebuie să ținem cont de capacitatea de concentrare a atenției specifică fiecare grupe de vârstă. Conținutul cursurilor trebuie să fie înteresant și potrivit vârstei (la fel ca și în cazul cursurilor față-în-față), cursurile trebuie să fie interactive și antrenante. Învățarea online a limbilor străine pentru copii se face prin povești interactive, activități de scriere și vorbire care le stimulează creativitarea, soft-uri de gamification care le permit să își verifice cunoștințele într-un mod distractiv, și, nu în ultimul rând, prin activități care le permit să se miște, de genul „treasure hunt” sau „show and tell”. În plus, copiii își dezvoltă abilitățile digitale atât de valoroase în secolul 21. Alege dintr-o multitudine de cursuri online pentru copilul tău .

Te așteptăm la Lektor pentru o experiență de învățare online sau face-to-face inedită! Înscrie-te la primul tău curs astăzi!

Article by Lavinia Marcu

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți