5 seriale cu care să îți exersezi limba germană vara aceasta

Articolul de astăzi e dedicat uneia dintre cele mai plăcute metode de a-ți îmbunătăți abilitățile lingvistice- vizionarea de filme și seriale în limba țintă.

Cei care iubesc limba engleză se bucură de o multitudine de opțiuni, dar și cei care doresc să vizioneze filme în limba germană sunt răsfățați vara aceasta de canalele de streaming. În rândurile ce urmează vom explora câteva titluri de seriale care, pe lângă cinematografia de calitate, sunt niște resurse valoroase pentru exersarea limbii germane.

  1. Dark (2017-2020)

Unul dintre cele mai celebre seriale germane ale tuturor timpurilor, Dark urmărește povestea a patru familii dintr-un oraș german de provincie. O saga de familie cu un twist supernatural, acest serial le va plăcea atât iubitorilor de drama cât și celor pasionați de sci-fi.

 

  1. Dogs of Berlin (2018-)

O drama polițistă care se țese în jurul unei crime din lumea fotbalului și care aduce împreună doi detectivi foarte diferiți. Un serial plin de acțiune, care tratează teme ca lumea subterană a marilor orașe, corupția și controlul social.

 

  1. Charité (2017-)

Dacă vrei să îmbini pasiunea pentru serialele cu doctori și cele istorice, acesta e serialul perfect. Charité prezintă viața și realizările personalului medical din spitalul omonim, de la descoperirea unor vaccinuri la practicile eugenice din timpul celeui de-al doilea Război Mondial.

 

  1. Parfum (2018)

Considerat unul dintre cele mai bune seriale germane, Parfum e o drama-thriller care tratează teme precum obsesia, crimele în serie și prietenia. Moartea în condiții suspecte a unei cântărețe trimite poliția pe urmele unui grup de 6 prieteni care au urmat cursurile aceleiași școli.

 

  1. We Children from Bahnhof Zoo (2021)

Serialul, o adaptare a memoriilor lui Christiane F., prezintă viața și aventurile unui grup de adolescenți în Berlinul anilor 70. Serialul tratează teme precum emanciparea, dependența de droguri, divorțul, dar oferă și o incursiune în viața de familie a berlinezilor și în viața de noapte a tinerilor din acea perioadă.

 

Sper că vei găsi aceste recomandări utile. Pentru a te bucura din plin de limba germană, urmărește serialul fără titrare sau cu ajutorul unei titrări în limba germană! Vizionare plăcută!

 

Article by  Lavinia Marcu

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți