8 lucruri extraordinare de văzut/făcut în Germania

Germania este o țară cu adevărat fascinantă. Cu o istorie bogată, locuri frumoase și multe oportunități academice sau profesionale, Germania este o destinație foarte ofertantă. Limba germană e considerată o limba dificil de învățat, dar, dacă planuiești să călătorești sau să te muți în Germania, vei avea surpriza să descoperi că o mare parte din germani vorbesc engleză (chiar forte bine) și că sunt dornici să te ajute să exersezi limba lor maternă.

În rândurile ce umează, vom explora câteva lucruri pe care să le faci dacă planuiești sa viziteti Germania

  1. Vizitează Neuschwanstein Castle (Schloss Neuschwanstein).

Castelul făcut celebru de Frumoasa adormită a lui Walt Disney, acesta este cea mai fotografiată clădire din Germania. Construit de Ludwig II of Bavaria, Neuschwanstein Castle este o bijuterie arhitectonică, a cărei arhitectură ar fi fost inspirata de muzica lui Richard Wagner.

  1. Mergi la Zidul Berlinului.

Construit in 1961, pentru a separa Germania de Est de Germania de Vest, acest zid a fost un simbol al fricii și presiunii, până în noiembrie 1989. Dacă îl vizitezi astăzi, vei vedea doar ruine și graffiti, dar vei trăi cu siguranță o experiență emoțională profunda.

  1. Fă plajă la Schleswig-Holstein: Sylt.

Acest loc pitoresc de pe coasta de nord a Germaniei este denumit St. Tropez-ul Nordului. Vei găsi aici valuri ideale pentru surfing, magazine de lux și restaurante cochete.

  1. Fă o plimbare relaxantă la Potsdam: Sanssouci Park.

 

Un loc de relaxare cu un aer regal, parcul Sanssouci e ideal pentru plimbări lungi, în timpul cărora poți admira grădinile luxuriante și palatele sofisticate construite de Frederick the Great.

  1. Petrece o zi plină de inspirație la muzeele din Weimar

În acest oraș vechi de 1000 de ani s-au plimbat Nietzsche, Liszt, Bach, Goethe, Schiller și mulți alții. Weimar este una dintre destinațiile “intelectuale” favourite ale turiștilor.

  1. Planifică o zi plină de distracție la Rust: Europa-Park.

Acest parc tematic îți va sigura o zi fantastică cu familia. Poți face curse de Formula 1, poți vizita o stație spațială MIR în miniatură sau poți lua prânzul în Cartierul Francez. Indiferent de vârstă sau gen, vei avea parte de o experiență de neuitat.

  1. Mergi până la BMW Museum

Germania este renumită pentru producția de mașini de lux. Dacă însă intri in muzeul futuristic BMW, vei avea sentimental că ești părtaș la crearea unor opera de artă. Iubitor sau nu de mașini, această experiență te va face să respecți această industrie.

 

  1. Mergi la Oktoberfest

Dacă iubești berea și vrei să fii parte dintr-o experiență germană autentică, vizitează Germania în octombrie. Oktoberfest este cel mai important Volksfest ( bere + folclor) din lume. De-a lungul a 17 zile de festival, se beau 7.7 milioane de litri de bere, se consumă mâncăruri tradiționale și se participă la tot felul de activități distractive.

Sper că acest scurt articol ți-a deschis apetitul pentru o călătorie în Germania. Pentru o experiență cât mai autentică, încearcă să înveți limba acestei țări fascinante. Te asteptăm la Lektor pentru primul tău curs de limba germană!

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți