5 podcasturi pentru iubitorii de Australian English

În Australia este folosită ca limbă oficială o varietate a limbii engleze, engleza australiană – care este recunoscută de aproape 200 de ani ca fiind diferită de engleza britanică. În secolul al XVIII-lea, coloniști europeni din Marea Britanie, Irlanda și Germania s-au amestecat pe noul teritoriu cucerit.

De fapt, engleza australiană are elemente din engleza britanică, dar și din engleza americană. Unele caracteristici sunt, totuși, unice și apar doar în engleza vorbită în Australia, inclusiv vocabular specific și pronunție diferită. De aceea, pentru a călători sau lucra în Australia, studiul limbii engleze australiene este foarte util.

În acest blog vei descoperi 5 podcasturi populare și foarte interesante din Australia.

  1. The Daily – „cam așa ar trebui să sune știrile”. Sunt podcasturi scurte, sub 40 de minute, majoritatea fiind de 20 de minute. Poți asculta cele mai importante știri, povestite de cei mai buni jurnaliști din lume. Sunt prezentate o mulțime de evenimente internaționale. Drone, excursii cu caiacul, povestea unui soldat, despre inflație – subiectele sunt diverse. Este un podcast bun pentru a asculta știri în engleză din diferite domenii.
  2. Stuff You Should Know – un podcast distractiv bun pentru cultura generală. Despre șampanie, veverițe, aroma artificială de banane, rinoplastie, cărbune, postmodernism, apa îmbuteliată, Mensa sau minele abandonate. Vei găsi cu siguranță subiecte interesante. Unele durează 10-15 minute, altele 50 de minute.
  3. The Imperfects – „toți suntem imperfecți”. Pornind de la această idee, Hugh van Cuylenburg (fondator al proiectului „The Resilience Project”) vorbește cu diferite personalități sau persoane interesante despre subiecte variate, precum psihologie, neîncredere în sine, violență, atacuri de panică, deficit de atenție (un episod cu Johann Hari), povești de dragoste. Este un podcast excelent pentru dezvoltarea personală. A ajuns la sezonul 4.
  4. Life Uncut – decupaje de viață, cu precădere povești de dragoste, relații, viața modernă, povești despre supraviețuire (de exemplu episodul Kidnapped In Somalia), motivație, a fi mamă, manipulare, chiar și un episod cu Cecilie și Pernilla din The Tinder Swindler. Episoadele au 30 de minute, o oră sau o oră și jumătate.
  5. She’s On The Money – un podcast de Victoria Devine despre afaceri și finanțe. În aproape 300 de episoade vei afla sigur cam tot ce trebuie să știi despre proprietăți, jurnalul financiar, bugetul pentru nuntă, discuțiile dificile cu șeful, rate, inflație, investiții, caritate, cheltuieli și numeroase alte subiecte legate de bani.

Mai multe podcasturi poți căuta aici.

La Lektor, cursanții folosesc limba engleză ca instrument de comunicare globală. Activitățile de la cursurile de engleză prezintă conținut din lumea reală și pregătesc cursanții să se familiarizeze cu o multitudine de accente. Cursurile de engleză pentru adulți și companii ajută cursanții să se conecteze ușor cu persoane din diferite culturi.

Article by Nadia Esslim

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți