5 podcasturi pentru iubitorii de British English

Limba engleză este un instrument absolut necesar în lumea actuală. Cunoașterea limbii engleze ne oferă o mare deschidere spre informații relevante, locuri de muncă mai bine plătite, afaceri cu mai mult succes, prietenii mai profunde cu persoane din alte țări, excursii reușite. A investi timp pentru a studia limba engleză este o decizie înțeleaptă.

Există foarte multe resurse pentru a studia limba engleză, precum și multe cursuri bune. Te invităm să studiezi limba engleză la Lektor chiar și în timpul vacanței. Te poți alătura orelor de engleză chiar și online, pentru că poți studia eficient și de la distanță.

Printre metodele de studiu populare actual, a asculta podcasturi este foarte plăcut pentru persoane de orice vârstă. Avantajul este că poți asculta persoane native, poți învăța cuvinte noi în context de conversație uzuală, poți „prinde” și diferite accente. Poți învăța lucruri noi în timp ce faci alte activități (șofat, gătit).

Accentul britanic este apreciat de multă lume: if I had a British accent, I’d never shut up. Există multe podcasturi de engleză britanică populare anul acesta. Îți propun un top 5.

  1. English for the Life in the UK – un podcast pentru cei care doresc să afle lucruri interesante despre viața în Anglia. Episoadele abordează subiecte diverse (interviuri cu artiști britanici, accesul la sănătate în Marea Britanie, ferme și istoria lor, despre brânza englezească, locuințele britanice, desigur fotbal. Subiectele politice sunt generale (cum funcționează guvernul local, ce rol are un membru al parlamentului). Este un podcast apreciat de ascultători și a ajuns la sezonul 3.

Pentru cine este dificil să înțeleagă (cei cu nivel mediu), există și o transcriere a episoadelor.

  1. British Culture: Albion Never Dies – un podcast care explorează ce înseamnă British-ness și diferite aspecte ale culturii britanice din perspectiva unui englez în străinătate. Înregistrările sunt scurte și interesante. Un episod explorează și diferența dintre britanici și americani.
  2. The British Culture Club povestește despre cultura și obiceiurile britanicilor: a vorbi despre vreme, politețe, cum sărbătoresc Crăciunul, litoralul britanic, educația în Anglia (cu interviuri cu părinți și copii), ceaiul de la ora 17. Atmosfera din fiecare episod este plăcută și înregistrările sunt scurte.
  3. English Trips este un podcast de călătorii. Destinațiile sunt diverse (Statele Unite, Africa de Sud, Filipine, India sau Kenya). Primele două minute din fiecare înregistrare reprezintă o prezentare a acestui podcast și le poți „sări”. Episoadele sunt scurte, plăcute și surprind elemente interesante, precum festivaluri, nume sau animale locale.
  4. Jolly Good Kangaroo – este un podcast simpatic, cu episoade scurte, pe care îl poți asculta împreună cu copiii. Sunt, de fapt, povești pentru copii citite de George Young și Janet Hsieh. The Lost Penguin, The Opposaurus, Bert the Seal – sunt povestiri amuzante, scurte, potrivite și pentru adulți care au un nivel începător. Foarte util pentru a învăța cuvinte noi.

Pentru că limba engleză britanică este fascinantă, poți căuta un alt podcast preferat aici.

La Lektor, recomandăm ascultarea unor materiale audio cu vorbitori nativi chiar de la nivel începător. Profesorii de la Lektor te ajută să descoperi limba vorbită în conversații uzuale, dincolo de manuale, pentru a putea comunica ușor cu persoane din culturi diferite și a folosi cât mai repede limba engleză în mod natural și fluent. Cursurile Lektor te ajută să îți perfecționezi abilitățile lingvistice în context, prin activități relevante pentru viața cotidiană.

Spor la studiu!

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți