5 podcasturi în limba germană

Podcasturile reprezintă o modalitate excelentă de a asculta vorbitori nativi și a exersa o limbă străină, a învăța cuvinte noi și a auzi cuvintele în context potrivit. Podcasturile stimulează imaginația mai mult decât filmele sau fișierele video, pentru că facem efortul de a ne imagina sau a transpune în imagini ceea ce auzim. Sunt utile și pentru exersarea puterii de atenție și concentrare. Devenim ascultători mai buni. În plus, învățăm lucruri noi. Putem alege un podcast într-un domeniu preferat, precum și în funcție de lungimea acestuia. Sunt o resursă excelentă și pentru cei care studiază o limbă străină.

Iată cinci podcasturi în limba germană pentru cei care studiază sau cunosc această limbă.

  1. Selbst nicht ständig – este un podcast în domeniul afacerilor, un podcast al lui Christian Anderl pentru antreprenori „relaxați și de succes”. Este un podcast nou, din iunie 2022, însă foarte interesant și deja în topul podcasturilor ascultate în Germania în prezent. Episoadele sunt scurte și cu informații utile: de ce e greșit să îți transformi pasiunea în muncă, ce greșeli comune facem când începem propria afacere, cum se folosesc rețelele de socializare (social media) corect în antreprenoriat. Episoadele mai noi sunt despre blocaje mentale în afaceri, despre investiții, vânzări eficiente și cum să abordăm feedbackul primit fără să îl cerem. Este un podcast lejer, iar ascultătorii pot învăța cuvinte din domeniul afacerilor.
  2. Heute Morgen – prezintă informațiile de la ora 6 dimineața de la radio SRF, cu știri importante din Elveția și din toată lumea despre politică, afaceri și știință. Știrile sunt scurte și relevante. Episoadele din iulie 2022 prezintă situația refugiaților din Ucraina care se întorc în țara lor, demisia unor miniștri britanici și critici la adresa fostului prim ministru britanic, inițiative împotriva testărilor pe animale, demisia președintelui din Sri Lanka, valurile de căldură din Europa. Pe lângă informații, pentru că subiectele sunt atât de diverse, poți învăța o mulțime de cuvinte noi din diferite domenii.
  3. #SRFglobal – este un podcast mai vechi, cu mai multe episoade deja. Poveștile prezentate sunt din numeroase țări (Australia, China, Rusia, Iordania). Corespondenții străini prezintă viața zilnică, socială și culturală, din toată lumea: căsătoriile din Polonia, parcurile britanice, viața insulară în Thailanda, cafeaua din Columbia, criza refugiaților din Myanmar. Călătorind măcar „auditiv”, poți învăța o mulțime de cuvinte noi. Episoadele sunt scurte.
  4. Deffner & Zschäpitz este un podcast popular, cu peste 200 de episoade lungi (cam o oră și jumătate fiecare) despre „viața reală” dintr-o perspectivă optimistă și pesimistă. Doi jurnaliști din domeniul afacerilor discută și argumentează diferite probleme actuale. Este un „divertisment inteligent”. Un episod nou apare în fiecare marți. Poți asculta și învăța despre inflație și viitorul valutei euro, criza socială, dispariția cumpărătorilor în domeniul imobiliarelor, recesiune, energie scumpă, planuri de economii și alte subiecte relevante acum.
  5. Geschichten aus der Geschichte. De doi ani, acești doi istorici (Daniel Messner și Richard Hemmer) spun săptămânal câte o poveste din istorie: despre un eveniment uitat, o personalitate extraordinară sau o relație surprinzătoare în istorie, din toate epocile. Poți învăța o mulțime de lucruri interesante ascultând și exersând limba germană. Acest podcast se apropie de 400 de episoade. Subiectele sunt diverse: inventarea saxofonului, revoluția din 1525, Adrianopol în anul 378, cel mai lung pod de suspensie din lume, războiul legat de anghinare, Alexandria, domesticirea lupului, o expediție polară din 1897, sfârșitul conducerii shogunilor în Japonia, despre banane, războiul făinii din 1775, o istorie pe scurt a holerei, a vacanțelor sau motoarelor. Subiectele abordate sunt fascinante și, pentru cei care au nivel mediu-avansat la limba germană, acest podcast poate fi un popas distractiv.

La Lektor, cursurile de limbă germană sunt gândite în așa fel încât să se obțină un progres cât mai rapid cu studiul acestei limbi. Cursurile de germană de la Lektor includ și fișiere audio. Cursanții au ocazia de a asculta înregistrări cu persoane native încă de la nivelul începător, pentru a se familiariza cu pronunția nativă și a putea înțelege și comunica ușor cu diferiți vorbitori de limbă germană.

Audiție plăcută!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți