5 aplicații de învățare a limbii engleze pentru începători

Există multe aplicații cu care poți exersa limba engleză chiar de la începutul studiului. Poți studia cu ajutorul unui app oriunde și oricând. Înainte de culcare sau când călătorești poți învăța câteva cuvinte noi. Aplicațiile sunt distractive și proiectate astfel încât învățarea să fie eficientă și amuzantă.

Aplicațiile sunt mereu cu noi. Adesea pierdem timpul așteptând ceva, de exemplu. Așteptarea devine mai ușoară, iar timpul este folosit într-un mod util, pentru progresul personal în studiul limbii engleze. Poți alege propriul ritm când folosești un app, neexistând constrângeri.

Aplicațiile au și avantajul că sunt plăcute, eficiente și motivante. Conțin imagini, sunet și înregistrări video. Corectarea vine imediat.

  1. Bright – English for beginners. Această aplicație te învață opt cuvinte noi pe zi, în 5 minute. Asta înseamnă peste 2.900 de cuvinte pe an, ceea ce este minunat pentru un începător. Seturile de cuvinte sunt aranjate tematic pentru fiecare nivel, iar vorbitorii care le pronunță sunt nativi. Există și recapitulări constante ale cuvintelor, pentru a nu le uita. Poți descărca aplicația aici.
  2. Improve English. Este o aplicație pentru vocabular, gramatică, jocuri de cuvinte. Pe lângă cuvinte, poți învăța și English idioms sau phrasal verbs, care sunt părți importante din limba engleză. Sunt prezentate și circa 200 de cuvinte care creează în general confuzie, pentru a evita greșelile. Cuprinde și 12 jocuri cu cuvinte care te ajută să înveți vocabular. Are și lecții de matematică.
  3. English Grammar in Use explică subiecte gramaticale de bază. În Starter Pack pentru începători sunt șase capitole, precum și exerciții interactive de rezolvat. Se bazează pe faimoasa carte de gramatică a lui Raymond Murphy, cu același titlu. Există și înregistrări audio pentru propozițiile date drept exemplu. Această aplicație are o abordare profesională a studiului limbii engleze.
  4. Word Sort clarifică diferitele părți de vorbire cu ajutorul unui joc plăcut și colorat. Cuvintele care „zboară” pe ecran trebuie puse în recipientul care cuprinde respectiva parte de vorbire. Vei înțelege care sunt substantivele, verbele, adverbele sau prepozițiile. Grammaropolis are de fapt mai multe aplicații, una și pentru punctuația în limba engleză. Poți alege un app de aici.
  5. Learn Languages LingQ este o aplicație pentru citire, ascultare și vocabular. Sigur te interesează să și asculți cât mai mult în limba engleză. LingQ conține peste 1.000 de ore de fișiere audio, inclusiv cărți audio și podcasturi. Se poate păstra progresul în studiu și timpul de ascultare. Poți folosi aplicația și offline. Fondatorul aplicației, Steve Kaufmann, a învățat 15 limbi folosind această abordare unică a studiului.

Aceste aplicații te ajută să înveți limba engleză în mod plăcut și autodidact. Te ajută, de asemenea, să te apropii de fluență și să devii mai încrezător când folosești engleza.

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți