5 podcasturi în franceză

În ultimul timp, podcasturile sunt la modă. Dacă știi franceza bine (nivel mediu-avansat), te poți bucura de cele mai bune podcasturi actuale în limba franceză. E o modalitate plăcută de a fi la curent cu informații din afaceri, modă, cultură și dezvoltare personală, exersând în același timp abilitățile de ascultare și înțelegere a mesajului vorbit în franceză. Poți învăța, de asemenea, o mulțime de cuvinte noi în context potrivit.

Limba franceză a fost mereu o limbă a culturii, iar a asculta podcasturi în franceză îți va îmbogăți bagajul culturii generale cu informații într-adevăr valoroase. Iată o listă cu 5 dintre cele mai bune podcasturi în franceză acum.

  1. Génération Do It Yourself – este un podcast al lui Matthieu Stefani, un antreprenor care invită alți antreprenori, artiști și sportivi, să își spună povestea. Acest podcast de afaceri oferă idei, experiențe personale, sfaturi care te ajută să faci progres în aventura ta profesională. Episoadele au lungimi diferite, de la 8-10 minute la 1-2 sau chiar 3 ore. Subiectele sunt foarte interesante – despre asumarea riscului, reușită, negociere, sectorul bancar sau imobiliar.
  2. Guerres de Business – povestește rivalitatea dintre marile companii, de exemplu McDonald’s și Burger King, Coca-Cola și Pepsi, Facebook și Snapchat, Adidas și Nike etc. Sunt 14 sezoane în total. Formatul este informativ, romanesc, iar fiecare episod explică elementele de discordie și are o latură istorică valoroasă. Sunt informații atemporale – „episoadele vor fi pertinente și peste 10 ani”. Înregistrările au 25-30 de minute. Alte dueluri puse sub lupă sunt între Chanel și Dior, Tiktok și Instagram, Boeing și Airbus. Descoperă și alte subiecte aici.
  3. Double-clic sur la Mode – un podcast al lui GoudronBlanc, Guerric de Ternay, lansat în 2021, care se adresează celor care sunt curioși să descopere culisele modei sau să afle mai multe despre modul în care moda se schimbă. Fiecare episod are un nou invitat care răspunde la întrebări despre modă, haine, stil și comerț electronic. În aceste interviuri vei afla ce este nou în lumea modei. Episoadele au în jur de o oră (45 minute, o oră și 15 minute) și sunt despre subiecte inedite precum: îmbrăcămintea sportivă, influența surfingului asupra modei, spălarea hainelor în mod mai responsabil, istoria unor obiecte de îmbrăcăminte, mărci, moda masculină, alegerea mărimii potrivite.
  • 2 Heures De Perdues este un podcast despre cinema, cu discuții înflăcărate și amuzante despre filme noi sau mai vechi. Echipa discută despre conținut, scenarii, decor, efecte speciale. Episoadele durează în general o oră și 20 de minute. Titlul fiecărui episod este un titlu de film, așa că poți alege ușor ce să asculți. În fond, decât să pierzi două ore în fața unui film mai puțin reușit, poți asculta întâi despre el și decide apoi dacă merită să te uiți la el.
  • Culture 2000 este podcastul de cultură ideal de ascultat. E realizat sub formă de discuții între prieteni despre diferite subiecte de cultură generală. Episoadele au pic peste o oră. Uite câteva subiecte recente, toate atrăgătoare: istoria muzicii electronice, populația mayașă, istoria jocurilor olimpice, Rusia post-sovietică, războiul din Liban, Karl Mark, istoria arheologiei, cei doi poli, istoria cinematografiei, China imperială. Descoperă și alte subiecte interesante aici.

La Lektor, cursurile de limbă franceză includ și exerciții de ascultare a unor materiale audio înregistrate cu vorbitori nativi, astfel încât cursanții sunt familiarizați cu pronunția corectă a limbii de la nivel începător. Cursanții Lektor pot face față discuțiilor cu vorbitori de limbă franceză din diferite țări, în contexte multiculturale, atât profesional cât și în plan personal.

Article by Nadia Esslim

 

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți