5 idei pentru a studia o limbă străină cu aplicații (Apps)

Pentru începători, studiul unei limbi străine poate părea inițial destul de dificil. În loc să renunți, perseverează și bucură-te de călătoria spre un nivel mai avansat. Există o mulțime de aplicații pentru a învăța limba engleză, limba franceză sau limba germană. Acestea te pot ajuta să ajungi mai repede la fluență și să folosești limba cu mai multă încredere.

Aplicațiile reprezintă o modalitate plăcută de studiu informal. Îți poți face programul de studiu așa cum dorești sau poți accesa o aplicație atunci când ai câteva minute libere. Pentru un studiu mai eficient, poți ține cont și de cele cinci idei de mai jos.

  1. Planifică perioada de studiu, setează notificări pentru a-ți aminti din timp că e timpul să studiezi un pic. 10-15 minute pe zi pot fi o idee excelentă pentru un studiu zilnic, de exemplu. Formezi astfel o legătură cu limba.
  2. Fără grabă. Poate ai dori să înveți rapid o limbă străină, însă răbdarea este importantă în studiu. Învățarea este mai solidă cu un progres constant, fără a face un efort mare care poate reduce în timp entuziasmul.
  3. Accent pe vocabular. Toate aspectele limbii sunt importante, însă la început e bine să te concentrezi pe vocabular. Studiază cât mai multe cuvinte noi. Citirea, gramatica, scrierea și vorbirea vor fi îmbunătățite pe parcurs.
  4. Folosește puține aplicații în același timp. În loc să descarci o mulțime de aplicații, care te pot copleși la un moment dat, bucură-te de maxim trei la început. Pe parcurs, mai ales pe măsură ce parcurgi mare parte din materiale, poți descărca alte aplicații.
  5. Scrie pe un software sau într-o agendă cuvinte și expresii noi, câte o regulă gramaticală sau chiar o idee de studiu. Poți crea și liste cu vocabularul studiat. Scrierea ajută și la memorarea cuvintelor, pentru că adaugi încă un canal de învățare.

Duolingo, cel mai cunoscut și folosit, este gratuit și oferă peste 40 de limbi în lecții scurte, cu citire, ascultare, vorbire și scriere. Busuu oferă materiale de învățare pentru 12 limbi și are peste 60 de milioane de utilizatori.

Poți citi despre eficiența studiului cu ajutorul aplicațiilor aici.

În afară de studiul individual, este ideală totuși și interacțiunea dintr-o clasă.

La Lektor, cursanții folosesc limba engleză, limba franceză și limba germană ca instrument de comunicare globală și sunt încurajați să creeze legături cu persoane din diferite culturi. Activitățile variate pregătesc cursanții să fie mai familiarizați cu diferite accente și să folosească diferite materiale de studiu pentru a explora diferite culturi și a putea comunica ușor într-un mediu multicultural.

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți