5 metode pentru a-i inspira pe copii să citească

Când este mic, este mai ușor să petreci timp cu copilul și să îi citești. Însă, pe măsură ce crește și merge la școală, cititul poate începe să fie privit ca „temă” și copilul poate renunța la lectura ca plăcere. Din fericire, există motive pentru lectură care îi ajută pe copii și adolescenți să îndrăgească și această modalitate de petrecere a timpului liber.

  1. Cărțile pentru copii și adolescenți abordează probleme importante de care se lovesc ei. Și lor le plac subiectele care îi privesc sau cu care se pot identifica. De aceea, alegerea cărților potrivite este o cheie pentru o lectură plăcută și interesantă.
  2. Cărțile pot fi combinate cu filmele dragi lor. Înainte sau după ce văd un film, copiii pot citi și cartea. Apoi pot avea loc chiar și discuții despre asemănările și diferențele dintre carte și film. Aceste discuții sunt valoroase în familie, cu prietenii sau la școală.
  3. Romanele grafice sunt mai atractive pentru copii și oferta este bogată: aventură, fantezie, ficțiune istorică, biografie. Poate fi o alege bună înainte de a trece la cărți cu text doar, fără desene. Pentru unii, și cărțile SF sunt atrăgătoare.
  4. Există acum multe activități interesante pentru copii de toate vârstele la bibliotecile și librăriile din oraș. Distrându-se sau urmărind filme pentru copii într-un mediu plin de cărți este benefic pentru copii. Mai ales în timpul vacanțelor sunt organizate o mulțime de asemenea activități, care merită urmărite și fructificate. Există și cluburi de lectură pentru cei mici.
  5. Cărțile audio pot fi ascultate în timpul călătoriilor mai lungi sau chiar în drum spre școală. Întrebările despre ce le-a plăcut sau ce au învățat îi ajută să devină mai atenți la detalii.

Sigur, este important să aibă cărți acasă, la îndemână. Și revistele pentru copii sunt bune. Modelul contează, de asemenea: a citi acasă, unde copilul te vede, îi poate face curioși în această direcție. Le poți povesti puțin despre ce citești, exprimându-ți bucuria și entuziasmul. Exemplul unei cărți, pe plajă sau în alte locuri, trimite copiilor mesajul că lectura este o plăcere.

Dragostea pentru lectură le oferă copiilor multe beneficii: dezvoltare și înțelegere, abilitatea de a formula idei cu un vocabular mai bogat, putere de concentrare și mai multă disciplină, imaginație și rezultate școlare mai bune, o viață împlinită.

La Lektor, punem accent pe creativitate și gândire critică. Cursurile de engleză pentru copii și cursurile de engleză pentru adolescenți cuprind și partea de citire a unor texte scurte, cu imagini care le ilustrează. Partea de reading este însoțită de exerciții diverse de ascultare și vorbire. Atmosfera plăcută, de joacă, face studiul plăcut.

Lectură plăcută!

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți