5 podcasturi pentru a învăța limba spaniolă

Un mod foarte bun de a îmbunătăți nivelul la limba spaniolă este să asculți spaniolă cât mai mult. În trecut era dificilă găsirea de resurse audio suficiente pentru limba spaniolă, însă acum există numeroase podcasturi în spaniolă, precum și podcasturi speciale pentru studiul limbii spaniole. Ascultând vorbitori nativi, îți poți îmbogăți repede vocabularul, îți poți corecta pronunția și poți ajunge să comunici mai rapid în această limbă.

Podcasturile pentru studiul limbii spaniole sunt gândite pentru începători sau cursanți de nivel mediu, iar unele au și transcriere, pentru a putea citi materialul auzit. Iată 5 podcasturi create special pentru studiul limbii spaniole.

  1. SpanishPod101 cuprinde peste 1800 de episoade, de la nivel începător la nivel avansat. Are transcriere, iar fiecare episod durează cam 23 de minute. Accentul pe care îl auzi este din Spania, dar și din Peru, Costa Rica și Mexic. Lecțiile audio și înregistrările sunt de calitate. Se pune accent pe vocabular.
  2. Spring Spanish Podcast are câteva zeci de episoade scurte, de 8-12 minute, pentru începători și avansați. Transcrierea este disponibilă pentru înregistrările video de pe YouTube. Accentul este latino-american, însă materialele de studiu sunt excelente: dialoguri amuzante, lecții cu jocuri de rol pentru o varietate largă de subiecte, inclusiv călătorii, precum și gramatică sau cultură din America Latină. Fiecare episod se bazează pe o lecție de spaniolă de pe canalul acesta, pe care îl poți urmări dacă preferi să te uiți în timp ce asculți. Podcastul este aici , iar dacă alegi să plătești pentru a deveni membru vei avea acces la materiale suplimentare precum transcrieri și carduri.
  3. Coffee Break Spanish Podcast are 40 de episoade scurte, de 15 minute, pentru cursanți de la nivel începător la avansat. Transcrierea este disponibilă, iar accentul este din Spania. Studiul limbii spaniole devine distractiv cu acest podcast. Episoadele sunt bine gândite de profesori, pentru un progres constant, iar pronunția nativilor este valoroasă. Există și o variantă plătită, care oferă materiale suplimentare.
  4. News in Slow Spanish Podcast, cu peste 500 de episoade scurte, de 5 minute, oferă lecții pentru începători și cursanți de nivel mediu cu accent din Spania și America Latină. Există și transcriere, un avantaj care te ajută să citești ceea ce auzi. În afară de înregistrările cu pronunție suficient de lentă, există multe materiale suplimentare – gramatică, teste, exerciții de pronunție. Unele materiale trebuie plătite. Pe pagina principală găsești nivelul și capitolele care te interesează.
  5. Notes in Spanish cuprinde 30 de episoade pentru începători, 46 pentru nivel mediu și 35 de episoade pentru cei cu nivel avansat. Fiecare episod are 20 de minute. Există transcriere, însă este cu plată. Înregistrările oferă conversații naturale, chiar și interviuri despre cultura spaniolă sau știri. După cum spun ei, te ajută să înveți „spaniola reală pe care nu o vei găsi niciodată într-un manual sau în clasă”.

Aceste podcasturi te ajută să îți organizezi mai bine discursurile în limba spaniolă, să comunici mai multe idei cu ajutorul multor cuvinte noi învățate ascultând vorbitori nativi. Alege un podcast care îți place sau ți se potrivește, dintre numeroasele posibilități existente online.

La cursurile de limbi străine de la Lektor, cursanții sunt încurajați să asculte înregistrări audio cu vorbitori nativi indiferent de vârstă sau nivel, pentru a se familiariza cu limba vorbită, cu diferite accente și o pronunție corectă, pentru a face față cât mai repede unor conversații în medii multiculturale, atât profesional, cât și într-un context personal sau în timpul unei călătorii.

Audiție plăcută!

Article by Nadia Esslim

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți