5 podcasturi pentru adolescenți

Este plăcut pentru adolescenți să asculte un podcast, chiar în timp ce fac altceva – se plimbă sau fac curat în cameră, de exemplu. Podcasturile pentru adolescenți sunt create special pentru ei, pe subiecte care îi interesează. Unele sunt informative, altele doar distractive.

Ascultând, vor învăța cuvinte noi în limba engleză, vor corecta pronunția, își vor dezvolta imaginația și abilitățile de comunicare. Sunt numeroase podcasturi dintre care poți alege, în funcție de subiectele abordate și de interesele personale. Iată o listă cu 5 podcasturi pentru adolescenți.

  1. Harry Potter and the Sacred Text este excelent pentru cei pasionați de cărțile și filmele cu Harry Potter. Discuțiile pe baza unor subiecte din aceste cărți, precum răzbunarea și iertarea, sunt benefice pentru a le înțelege mai bine. Episoadele sunt scurte. În 2 minute, poți asculta nativi cu diferite accente, pronunții și viteze în vorbire.
  2. Let’s Be Real With Sammy Jaye este un podcast realizat de o adolescentă de 17 ani, Sammy Jaye. Episoadele sunt realizate sub formă de interviuri, durează între 30 și 50 de minute și au ajuns la sezonul 3. Ultimul episod pe care l-a realizat este un interviu cu Jessica Alba despre experiența ei ca actriță la Hollywood și cum a decis să renunțe la actorie și să devină femeie de afaceri. Discuțiile sunt interesante și interviurile bine realizate.
  3. Part-Time Genius este un podcast excelent pentru adolescenții care pun întrebări bune și caută răspunsuri. Gazdele, Will și Mango, investighează diferite subiecte – invenții ciudate, șobolani inteligenți, motive să iubim ratonii, lucruri interesante legate de nutriție, aligatori sau invenții ale unor femei, cum se mănâncă politicos o banană. Episoadele sunt scurte, între 15 și 25 de minute.
  4. Radiolab este un podcast foarte bun pentru adolescenți, dar și pentru adulți sau copii studioși. Episoadele sunt explorări în care conceptele științifice devin larg accesibile tuturor ascultătorilor. De la germeni la spațiul interstelar, nisipuri mișcătoare și gigavers, Cuba, Neanderthal și Cuba, poți afla o mulțime de informații interesante și utile.
  5. Stuff You Missed in History Class este un podcast cu povești ciudate sau minunate care sunt adesea scoase din manuale. Diferite incidente și întâmplări sunt povestite în episoade interesante. De exemplu, ambulanța „zburătoare” pentru armata lui Napoleon sau povestea primei femei care a călătorit în jurul lumii pe o bicicletă. În 15-40 de minute poți afla o mulțime de lucruri, exersând în același timp și limba engleză.

Podcasturile sunt populare pentru că sunt actuale, gratuite, variate, mobile – le poți asculta când vrei sau când ai timp, la o viteză aleasă de tine, fără reclame. Poți învăța lucruri noi într-un mod distractiv și, în același timp, poți asculta vorbitori nativi de limbă engleză.

La Lektor, cursurile de limba engleză pentru copii și cursurile de limba engleză pentru adolescenți ajută cursanții să studieze limba engleză în mod plăcut, folosind și înregistrări audio cu vorbitori nativi, care facilitează comunicarea în context multicultural. Cursanții sunt încurajați să folosească materiale audio autentice, care îi ajută să atingă mai repede un nivel avansat.

Audiție plăcută!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți