5 aplicații pentru studiul limbii japoneze

Aplicațiile sunt o modalitate rapidă de a studia o limbă străină. Sunt distractive, pentru că participi activ în loc să asculți pasiv o lecție sau un podcast, de exemplu.

Există numeroase aplicații, așa că poți alege ceva care îți place. De asemenea, aplicațiile sunt pentru începători sau avansați, prin urmare poți alege nivelul înainte de a descărca aplicația. Iată 5 propuneri de aplicații preferate anul acesta.

  1. Rocket Japanese este printre cele mai populare aplicații. Este foarte bine structurată și eficientă. Abordează toate cele patru abilități: citire, ascultare, vorbire și scriere. Lecțiile sunt ușor de urmărit și create liniar, cu legătură între ele și într-o ordine potrivită studiului. Au multe înregistrări audio și numeroase exerciții interactive. Îți poți testa nivelul actual, poți salva cuvinte noi. Există teste și, pe parcurs, câștigi puncte. Fiecare nivel are diferite secțiuni: audio, limbă și cultură, scriere, vocabular și elemente esențiale (Survival Kit). Începătorii învață conversații uzuale, utile în călătorii și când comanzi mâncare. Vorbitorii nativi te ajută să înveți cuvinte noi cu ajutorul contextului.
  2. Mondly Japanese este o aplicație inovativă. Pe lângă versiunea standard, există alte trei (una VR – realitate virtuală, una pentru copii – Mondly Kids). Aplicația combină fișierele audio cu dialoguri, exercițiile interactive, testele. Te ajută, în plus, să îți corectezi pronunția. Poți studia concis, de exemplu 5 minute pe zi. Poți câștiga puncte și, în general, simți că te joci. Această aplicație este foarte bine proiectată, iar conversațiile te pregătesc pentru situații probabile. Chatbot (conversațiile cu un robot) te ajută să îți îmbunătățești abilitatea de a comunica în limba japoneză.
  3. JapanesePod101 are, pe lângă înregistrări în stilul unui podcast, și înregistrări video, exerciții, liste de cuvinte, cartonașe. Această aplicație se concentrează pe citire, scriere, gramatică și cultură. Asculți dialoguri și înveți vocabular practic într-o atmosferă foarte relaxată. Poți învăța expresiile uzuale. Există și un canal YouTube cu lecții în direct, precum și o variantă plătită pentru cei care doresc să studieze cu un profesor și să primească sfaturi și corectări.
  4. Busuu este altă platformă cunoscută pentru a studia limba japoneză. Lecțiile sunt scurte, cu exerciții de ascultare și scriere, teste și conversații. Cursul este creat folosind CEFR, 6 nivele. Aplicația oferă cursuri pentru hiragana și katakana (scriere), cursul complet de limba japoneză și Japoneza pentru călătorii. Orice alegi, vei învăța și vocabular/gramatică. Poți studia și offline. De asemenea, poți obține un certificat Busuu pentru fiecare nivel pe care îl treci.
  5. Duolingo este o aplicație foarte cunoscută, simplă, practică și eficientă. Este ideală pentru vocabular, pentru că are exerciții de traducere și repetare. Oferă și jocuri, exerciții, podcast, povești. Înveți să scrii și să citești (hiragana, katakana și kanji), să pronunți cuvintele japoneze. Poate fi folosită ca resursă suplimentară de învățare. Este cea mai bună aplicație gratuită. Și propune doar 5 minute pe zi.

Poți alege o aplicație sau mai multe în funcție de nivel sau de cât timp poți dedica studiului. Unele au lecții foarte scurte, chiar de 5-10 minute. Din fericire, majoritatea aplicațiilor oferă un program flexibil de studiu. Cele pentru japoneză sunt eficiente și interactive, cu imagini și videoclipuri. Poți învăța și despre cultura, tradițiile și obiceiurile japoneze. Este o limbă frumoasă, care te va ajuta să înțelegi o cultură fascinantă.

La Lektor, cursurile de limba japoneză pun accent pe citire, ascultare, vorbire și scriere. Înveți de la primul curs conversații ușoare și utile în diferite contexte.

Spor la studiu!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty Images

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți