5 aplicații pentru studiul limbii spaniole

Aplicațiile sunt distractive, interactive, un mod plăcut de a studia rapid. Multe dintre ele oferă valoare, iar câteva sunt gratuite. Fiecare aplicație se concentrează pe anumite aspecte ale studiului, așa că poți alege și combina în funcție de abordarea proprie a studiului limbii spaniole, precum și în funcție de preferințe, gusturi și obiceiuri. Iată o listă de 5 aplicații dintre care poți alege:

  1. Mondly a fost lansată în 2014 și a devenit populară destul de repede. Este o aplicație modernă, care experimentează și cu tehnologia. Folosește realitatea augmentată și realitatea virtuală, precum și comunicarea cu roboți în timpul studiului. Ajutorul e oferit și în alte limbi, în afară de engleză, pentru varianta plătită a aplicației. Primești lecții noi în fiecare zi, pe baza a ceea ce ai studiat, astfel încât unele lecții sunt adaptate ție personal. Poți da click pe orice verb care apare într-un context și se va deschide o fereastră cu conjugarea acelui verb la trecut, prezent și viitor, cu pronunție inclusă. Poți afla mai multe detalii pe pagina lor.
  2. Busuu oferă lecții, exerciții și diferite subiecte pentru fiecare nivel de studiu. Poți studia 10 minute pe zi. Oferă și posibilitatea de socializare cu vorbitori nativi. În comunitatea care s-a format pe platformă poți corecta exercițiile altor cursanți și primi corectări. Cursurile sunt generale și specializate, de exemplu limba spaniolă pentru turism. Este inclus și un podcast care se numește All About Spanish.
  3. Duolingo este încă popular și adaugă în continuare conținut și acces la mai multe materiale de studiu. Lecțiile sunt bine structurate, iar comunitatea este activă și poți primi pe forum răspunsuri la întrebările tale. La începutul studiului poți testa nivelul tău. Există, pe lângă exerciții, și scurte povești în limba spaniolă, cu audio și întrebări care verifică înțelegerea unor cuvinte.
  4. Lingvist este o aplicație creată în 2013 care te ajută să înveți cuvinte noi. Cursul principal cuprinde 4-5.000 de cuvinte frecvent folosite, cu posibilitatea de a adăuga vocabular suplimentar pentru anumite domenii (afaceri, călătorii). Există un test de plasare la început, pentru a verifica nivelul tău și a începe studiul de la lecțiile potrivite ție. Pe baza cuvintelor pe care le recunoști într-un text dat primești un procentaj care redă nivelul tău de înțelegere a textului. „80%” oferă mai multă claritate decât să știi că ești la „nivel B2”, de exemplu. Vocabularul este foarte variat și poți alege subiectele care te interesează (mâncare, părțile corpului, mediul înconjurător, dragoste). Această aplicație te învață vocabular în context, nu cuvinte izolate.
  5. Memrise te ajută să memorezi cuvinte și expresii spaniole în lecții scurte, concentrate pe repetare. Oferă materiale audio și video cu vorbitori nativi de pe stradă pentru a introduce vocabular nou.

Folosind aplicații pentru studiul limbii spaniole poți face progres mai rapid și te poți apropia de fluență într-un mod plăcut și distractiv. La Lektor, cursanții sunt încurajați să studieze câteva minute zilnic și să mențină contactul cu limba scrisă și vorbită de nativi, pentru a se familiariza cu pronunția.

La Lektor, cursul de limba spaniolă pentru copii, adolescenți și adulți oferă un instrument pentru comunicarea globală. Cursanții sunt încurajați să se familiarizeze cu pronunții variate și să învețe cuvinte în context, pentru a putea comunica ușor cu persoane din diferite culturi.

Spor la studiu!

Article by Nadia Esslim

Photo by Getty

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți