5 podcasturi pentru studiul limbii franceze

Limba franceză este o alegere foarte bună, pentru că este vorbită în multe țări și e folosită la numeroase companii. A cunoaște această limbă este util atât pe plan profesional, cât și personal.

Pentru a face progres mai rapid, este important să asculți înregistrări cu vorbitori nativi. Podcasturile create special pentru învățarea limbii franceze sunt excelente pentru înțelegere, pronunție și vocabular, exerciții de citire și ascultare, gramatică.

Iată 5 podcasturi pentru studiul limbii franceze foarte ascultate anul acesta:

  1. FrenchPod101 cuprinde video pentru studenții de nivel mediu. Subiectele abordate sunt variate și interesante. Materialele sunt ideale pentru a îmbunătăți vocabularul și pronunția. Se pune accent pe utilizarea limbii în context. Lecțiile și înregistrările audio pot fi descărcate și folosite oricând. Există peste 100 de lecții de comunicare în diferite situații.
  2. Learn French With Alexa este un podcast popular, cu episoade bine structurate, de la începători la avansați. Pe lângă materialele audio (care pot fi descărcate), există și resurse suplimentare pentru cei care aleg să plătească un abonament. Subiectele abordate sunt variate: filme, cultură franceză, politică. Peste un milion de studenți urmăresc acest podcast. Îți poți testa și nivelul prin teste interactive gratuite.
  3. Le Journal En Français Facile cuprinde multe înregistrări. Pe lângă vocabular și pronunție, înveți cum se scriu cuvintele. Subiectele sunt diverse: știri și evenimente din lume, informații politice, istorice și culturale. Vocabularul nou apare într-un dicționar.
  4. Français Authentique este ideal pentru nivel mediu și avansat. Dialogurile acoperă o gamă largă de subiecte, chiar și fotbal. În 10-15 minute poți învăța expresii și multe cuvinte folosite în conversațiile uzuale. Aplicația cuprinde episoade audio și video.
  5. Coffee Break French conține subiecte variate: călătorii, restaurant, cumpărături, prietenie. Fiecare podcast durează circa 20 de minute. Afli multe informații despre modul de viață al francezilor. Episoade noi apar de trei ori pe săptămână.

Studiind cu ajutorul unui podcast, înveți cuvinte noi, dar și lucruri legate de cultura franceză. Ascultând cuvintele în context, vei putea comunica mai ușor în limba franceză în situații multiculturale. La Lektor, cursurile de limba franceză pentru copii, adolescenți sau adulți pun accent pe exerciții de ascultare cu vorbitori nativi de la nivel începător.

Studiu plăcut!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty Images

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți