5 scriitori indieni în limba engleză

India are o literatură bogată și renumită pe plan internațional. Indienii sunt pe primul loc în ceea ce privește lectura – număr de ore de citit pe persoană pe zi. Noile apariții în engleză sunt de asemenea imediat disponibile pe piață, la un preț destul de convenabil.

Cei cinci scriitori indieni de mai jos oferă cărți de înaltă valoare literară, precum și un vocabular bogat în limba engleză. Pe lângă elementele culturale locale, vei învăța și multe cuvinte noi. Lectura îmbunătățește capacitatea de concentrare, răbdarea și abilitățile de comunicare.

  1. Khushwant Singh este unul dintre cei mai mari scriitori indieni. A fost și jurnalist, avocat, membru în parlament. A primit câteva premii, iar printre cărțile sale principale sunt: Train to Parkistan, Delhi: A Novel, Why I Supported the Emergency, The Sunset Club. Citește Train to Pakistan în limba engleză aici.
  2. Ruskin Bond are și descendență britanică. Este cunoscut pentru promovarea literaturii pentru copii în India. Viața sa în diferite locuri din Himalaya a influențat poveștile sale și stilul de scriere. În 50 de ani de scris, a lucrat cu diferite genuri literare – ficțiune pentru copii, nuvele și povestiri, non-ficțiune, romane de dragoste etc. A primit premii literare importante și este cunoscut pentru The Room on the Roof, A Flight of Pigeons, Delhi is Not Far, The Night Train at Deoli și The Blue Umbrella. Citește A Flight of Pigeons în limba engleză aici.
  3. Arundhati Roy se bucură de recunoaștere internațională de când a câștigat Man Booker Prize pentru ficțiune în 1998 pentru romanul său The God of Small Things, tradus și în română. A scris și scenarii pentru televiziune și pentru filme. Este printre cele mai cunoscute autoare indiene contemporane. Alte cărți importante ale sale sunt: The Algebra of Infinite Justice, Listening to Grasshoppers, Broken Republic.
  4. Aravind Adiga a câștigat de asemenea Man Booker Prize în 2008 pentru romanul său de debut, The White Tiger, ecranizat apoi. A mai publicat și alte romane: Between the Assassinations, Last Man in Tower, Selection Day.
  5. Kiran Desai este o scriitoare citită și tradusă în multe limbi. Primul roman a fost un mare succes, Hullabaloo in the Guava Orchard, tradus și în limba română. A câștigat Man Booker Prize în 2006 cu romanul The Inheritance of Loss. În 2015 a devenit una dintre cele 20 cele mai influente femei indiene pe plan internațional.

Există mulți scriitori indieni contemporani foarte valoroși: Vikram Seth (A Suitable Boy, ecranizat), Amitav Gosh (Sea of Poppies, tradus în limba română), Chetan Bhagat (The 3 Mistakes of My Life). Citește și tu câteva cărți în limba engleză din lista de mai sus sau din orice alt scriitor. Lectura este un pas important spre fluență.

La Lektor, cursurile de limba engleză pentru copii, adolescenți sau adulți includ texte și exerciții de citire, pentru a pregăti cursanții pentru comunicare în contexte multiculturale, pe plan profesional și personal.

Lectură plăcută!

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți