5 aplicații de limba germană pentru copii

Aplicațiile te ajută să studiezi o limbă străină în afara clasei și sub formă de joacă, prin memorarea unor cuvinte pe care le asociezi imaginilor care îți apar pe ecran sau cu ajutorul înregistrărilor audio și video, care îți oferă pronunția corectă a unui nativ. Informația din aplicațiile create pentru studiul unui limbi este plăcută din punct de vedere vizual și împărțită în fragmente scurte, ușor de reținut.

Aplicațiile pentru copii se concentrează mai ales pe învățarea unui vocabular bogat, iar imaginile sunt frumoase și atrăgătoare pentru ei. Copiii pot reține vizual multe cuvinte, pe care le pot asculta pronunțate de un nativ. Multe au aspect plăcut, de desene animate. Altele includ jocuri prin care, pe lângă punctele acumulate, copilul reține cuvinte noi.

Iată 5 aplicații pentru copii create pentru studiul limbii germane:

  1. KinderApp este o aplicație amuzantă, sub formă de joc, pentru a învăța cuvinte noi. Ilustrațiile sunt ca niște desene animate. La nivelul 1, copilul atinge obiecte dintr-o cameră și cuvintele apar pe ecran, pronunțate de un vorbitor nativ de limba germană. La nivelul 2 aude cuvântul și trebuie să îl găsească. Și copiii foarte mici se pot bucura de această aplicație. Un avantaj este faptul că apare și articolul (der, die, das), spre deosebire de multe alte aplicații.
  2. Learn German Cards este o aplicație care poate fi folosită și de copii până în 13 ani, în ciuda cuvântului „baby” din denumire. Imaginile sunt atrăgătoare și trebuie să alegi o imagine din patru, în funcție de cuvântul pe care îl auzi. Vocabularul este divers în această aplicație: culori, forme, numere, alfabetul cu cuvinte, animale, transport. Poți atinge o imagine și auzi cuvântul sau poți asculta un cuvânt și apoi identifica obiectul corect dintre imaginile date. https://apps.apple.com/us/app/learn-german-baby-flash-cards/id515674640
  3. Living Language German este o aplicație pentru toate vârstele, însă e ușor de folosit și are multe jocuri care atrag atenția unui copil. Pe lângă vocabular și puțină gramatică, se pune accent pe expresii uzuale. Sunt și exerciții de scriere, ceea ce este important pentru a ajunge mai repede la fluență. Sunt 46 de lecții în total, iar câteva sunt gratuite.
  4. Studycat: Kids Learn German poate fi folosită de copii mici, dar și de școlari. Este o aplicație construită astfel încât să protejeze copilul și datele sale personale. Este creată sub formă de joc, fiecare răspuns corect primind puncte instantaneu. Această aplicație te ajută la ascultare, citire, scriere și pronunție. Fiecare curs include mai multe lecții.
  5. Learn German for Kids este o aplicație gratuită cu două jocuri și peste 600 de cuvinte din 21 de domenii: animale, fructe, culori, mâncare, numere, transport, țări, profesii. După ce aude un cuvânt, copilul alege imaginea corectă prin atingerea ecranului. Aplicația conține și cântece, peste 400 de video, 50 de verbe uzuale, 30 de adjective pentru a descrie o persoană. Există și vocabular pentru Crăciun.

La Lektor, cursurile de limba germană pentru copii și cursurile de limba germană pentru adolescenți oferă un cadru plăcut și relaxat de studiu și pun accent pe comunicare, pe ascultarea de înregistrări cu vorbitori nativi și pe învățarea prin joc. Copiii sunt încurajați să vorbească de la nivelul începător.

Spor la studiu!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty Images

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți