5 cărți clasice despre Crăciun în engleză

 

Vacanța de iarnă înseamnă și un pic de timp pentru lectură. Pentru cei care decid să se relaxeze cu o carte, iată o listă cu 5 cărți clasice de Crăciun care te pot ajuta și să înveți câteva cuvinte noi sau să exersezi puțin limba engleză. Sunt cinci cărți foarte populare peste tot în lume, care au fermecat cititorii de la publicare și au rămas în timp printre favorite în sezonul de iarnă.

  1. Letters from Father Christmas de J.R.R. Tolkien. În afară de celebrele The Hobbit și The Lord of the Rings, J.R.R. Tolkien a scris (și ilustrat) această colecție de scrisori către Moș Crăciun între 1920 și 1943. Au fost publicate postum. Sunt scrise din punctul de vedere al Moșului sau al unui spiriduș. Există povești despre un urs polar și puii săi, Paksu și Valkotukka. Sau despre aurora boreală.
  2. The Tailor of Gloucester de Beatrix Potter. Autoarea a realizat și ilustrațiile cărții. A fost publicată în 1902. Este povestea unui croitor care este ajutat de niște șoricei recunoscători că i-a salvat de pisica lui. Autoarea a spus mereu că aceasta este preferata sa, între toate cărțile pe care le-a scris.
  3. A Boy Called Christmas de Matt Haig. Este un autor binecunoscut, care scrie atât pentru copii, cât și pentru adulți. Această frumoasă poveste de Crăciun, publicată în 2015, a fost ecranizată, iar filmul este la fel de iubit de public ca și cartea. Nikolas este un băiat de 13 ani care locuiește în pădure cu tatăl său. El pleacă în căutarea ținutului numit Elfhelm, un loc magic unde locuiesc spiridușii.
  4. Nine Days to Christmas: A Story of Mexico a fost scrisă în 1960 de Marie Hall Ets și Aurora Labastida. A fost medaliată pentru ilustrațiile sale. În poveste, Ceci abia așteaptă prima ei petrecere mexicană de Crăciun, numită posada. Această petrecere are loc în fiecare noapte la o casă diferită, timp de 9 nopți înainte de Crăciun. Vei îndrăgi această poveste fermecătoare.
  5. Snowbound de Kim Golden. Este o carte specială de sezon. Autoarea locuiește la Stockholm, în Suedia, însă este din Statele Unite, din Philadelphia. Cartea a fost publicată în 2013. În locul unui Crăciun solitar, Mia Wilkinson are parte de câteva peripeții neașteptate.

La Lektor, recomandăm texte scurte de la nivel începător, la cursurile de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți. Lecturile ajută la îmbogățirea vocabularului, iar cuvintele apar în context corect, ceea ce ajută cursantul să ajungă mai repede la fluență.

Lectură plăcută și sărbători de iarnă cu bucurie!

Article by Nadia Esslim

Photo by Getty

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți