5 cărți în engleză despre Crăciun pentru copii

Este iarnă, acuși vin Crăciunul și vacanța, așa că este o perioadă excelentă pentru a pregăti raftul cu cărți pentru Crăciun. Acestea pot distra copiii și, în același timp, îi ajută să învețe cuvinte noi la limba engleză.

Există foarte multe cărți de sezon disponibile în librării și online. Puteți alege în funcție de vârsta copilului și de nivelul la limba engleză. Cărțile despre Crăciun se adresează copiilor de toate vârstele și este ușor să găsim ceva potrivit. Iată 5 sugestii inedite.

  1. Dream Snow este o carte clasică de Eric Carle, despre un fermier care adoarme în ajunul Crăciunului și visează că zăpada acoperă ferma și animalele sale. Când se trezește, descoperă că a nins într-adevăr. Animalele sunt acoperite în carte, iar cei mici le pot descoperi într-o experiență interactivă. Este o carte potrivită pentru copiii mici, care pot învăța de exemplu cuvinte în engleză pentru diferite haine de iarnă și se pot desfăta cu ilustrațiile foarte frumoase.
  2. Santa in the City este o carte scrisă de Tiffany D. Jackson și ilustrată superb de Reggie Brown. Deja este numele unei fete de culoare care locuiește la oraș și este îngrijorată că Moș Crăciun nu va putea veni la ea acasă pentru că apartamentul unde stă nu are horn, iar pe stradă nu este spațiu suficient pentru ca sania lui să poată fi parcată. Este o carte caldă pe care copiii o pot descoperi în engleză.
  3. A Very Mercy Christmas este o carte scrisă de Kate DiCamillo și ilustrată de Chris Van Dusen. Fanii seriei cu Mercy Watson vor fi încântați de această continuare de sărbători. Prietenii ei sunt Stella, vecina ei, pisoiul General Washington și calul Maybelline, cu care formează un cor.
  4. A Pirate’s Night Before Christmas de Philip Yates spune povestea lui Sir Peggedy și a unor căluți de mare gigantici care îi înlocuiesc pe renii Moșului. Împreună, vizitează de Crăciun niște tineri pirați. Ilustrațiile sunt frumoase, iar textul scris în rime. Vocabularul este destul de bogat, așa încât și copiii mai mari se pot bucura de această carte. Pentru că este o poveste cu pirați, există desigur și un cadou potrivit – o hartă cu o comoară.
  5. The Christmas Owl de Ellen Kalish și Gideon Sterer se bazează pe povestea reală a unei micuțe bufnițe care a fost găsită în pomul de Crăciun din Centrul Rockefeller în anul 2020. Co-autoarea cărții este de fapt cea care a avut grijă de această bufniță. Pomul în care locuia această bufniță a fost tăiat și adus în oraș. Puiul de bufniță, neputând să zboare, a rămas „blocat” între crengi și descoperit abia când bradul a fost desfăcut și instalat în oraș. Descoperă finalul poveștii și imaginile delicate.

La Lektor, cursurile de engleză pentru copii și cursurile de engleză pentru adolescenți pun accent pe comunicare, lectura unor texte în engleză, multiculturalitate și bucuria studiului.

Lectură plăcută!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Studioroman

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți