5 cărți în limba italiană pentru copii

A citi cărți italiene înseamnă a exersa limba, a învăța cuvinte noi, dar și a explora cultura și arta italiană. Cărțile pentru copii au în general ilustrații care asigură un ghid vizual pentru micii cititori. Este distractiv pentru ei să învețe cuvinte într-un context narativ.

Descoperă și tu aceste 5 cărți în italiană scrise pentru copii de toate vârstele.

  1. Le avventure di Pinocchio este povestea cunoscută în toată lumea a unei păpuși sculptate în lemn care dorește să devină un băiat adevărat. Cartea a fost scrisă de Carlo Collodi, un autor din Florența. Pinocchio este un personaj cunoscut mai ales pentru nasul său, care crește atunci când spune minciuni. Numele lui provine din cuvântul pino, fiind construit din lemn de pin. Pentru că este o carte foarte iubită, a fost transpusă de multe ori în filme, animații și piese de teatru. Găsește cartea în italiană aici.
  2. Cuore de Edmondo De Amicis a fost publicată în 1886. A fost scrisă pentru copii și descrie viața elevilor într-un an școlar. Învață copiii despre valori precum dragostea de țară, respectul pentru cei vârstnici și autorități, importanța sacrificiului, eroismul. Elevii din carte provin din toată Italia, iar conceptul de unitate este foarte important în acest volum. La publicare, cartea a avut un succes imens. Încă este citită și recomandată copiilor pe plan internațional. O poți citi în italiană aici.
  3. Il Giornalino di Gian Burrasca este o carte scrisă de Vamba (Luigi Bertelli). A fost publicată inițial în fragmente, într-o revistă pentru copii numită Il giornalino della Domenica. Acțiunea are loc în Toscana și Roma. Cartea este scrisă sub formă de jurnal al unui copil și este ilustrată chiar de autor. Este o carte italiană faimoasă, ecranizată de două ori și transpusă într-un serial TV.
  4. La famosa invasione degli orsi in Sicilia este o carte pentru copii scrisă și ilustrată de Dino Buzzati. Este povestea unui grup de urși care locuiesc în munții din Sicilia, sub comanda Regelui Leonzio. Trecând printr-o iarnă aspră, urșii rămân fără mâncare și decid să invadeze Marele Ducat al Siciliei pentru a supraviețui. În 2019 a apărut un film de animație după această carte.
  5. Lultimo elfo este o fantezie pentru copii scrisă de Silvana De Mari în 2004. A fost tradusă imediat în opt limbi europene. A primit câteva premii literare importante, de exemplu Premiul Andersen și Premiul Bancarellino. Este o poveste în două părți despre călătoria ultimului spiriduș.

La Lektor, cursurile de limbi străine pentru copii înseamnă și veselie. Cursurile pentru copii de la Lektor cuprind fișiere audio cu nativi și texte scurte încă de la nivelul începător. Copiii sunt pregătiți pentru o comunicare cât mai fluentă în contexte multiculturale.

Spor la studiu!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți