5 cărți pentru copii în limba germană

Limba germană este o alegere bună pentru copii. Iar lectura îmbogățește vocabularul și familiarizează copiii cu gramatica, conducându-i spre fluență mai rapid. Repetarea vocabularului prin lectură ajută memorarea. Dialogurile întâlnite în cărți sunt foarte utile pentru conversații uzuale.

Există multe cărți faimoase pentru copii în limba germană, pentru fiecare nivel și având subiecte diverse. Iată cinci cărți care pot fi citite chiar de la un nivel începător.

  1. Das kleine Känguruh auf Abenteuer de Paul Maar face parte dintr-o serie de cărți cu micul cangur și acesta este primul volum din colecție, urmat de: Das kleine Känguruh lernt fliegen, Das kleine Känguruh und der Angsthase, Das kleine Känguruh und seine Freunde. Este o carte de numai 66 de pagini, cu desene alb-negru foarte frumoase și text scurt, scris mare, abordabil și pentru copiii mici. Conține mult dialog și cuvinte de bază. O găsești aici.
  2. Der Regenbogenfisch de Marcus Pfister este o carte despre prietenie. Personajul principal, un pește, învață să își facă prieteni și să fie generos, împărțind ceea ce are. Această carte a fost premiată la târgul de carte de la Bologna (Italia), în Statele Unite (Erba Prize) sau IRA-CBC Children’s Choice. Ilustrațiile cărții sunt foarte frumoase, reprezentând viața subacvatică. Textul este plăcut, suficient de scurt și cu mult dialog. Este o carte fermecătoare. O poți găsi aici.
  3. Emil und die Detektive de Erich Fästner este o carte foarte antrenantă și plăcută. Emil, personajul principal, locuiește cu mama lui în Neustadt. El pleacă la Berlin ca să își petreacă vacanța la niște rude și în timpul călătoriei cu trenul adoarme și, când se trezește, descoperă că a rămas fără bani. Emil îl suspectează de furt pe un bărbat din vagon, Herr Grundeis. Îl urmărește pe acesta prin Berlin împreună cu niște prieteni. Descoperă continuarea poveștii aici.
  4. König Bobbel, scrisă de Hans de Beer, este o poveste în zece părți, cu ilustrații foarte frumoase. Cartea are 63 de pagini și vocabularul este destul de accesibil chiar de la începutul studiului limbii germane. Titlurile celor zece capitole ajută copiii să învețe adjective care îl descriu pe rege. Este o carte plăcută, scrisă cu umor. Caut-o aici.
  5. Ferien auf Saltkrokan de Astrid Lindgren este o carte mai groasă (305 pagini), fără ilustrații, însă foarte interesantă și captivantă. Conține mult dialog. A fost scrisă inițial în limba suedeză, apoi tradusă în germană. Poți găsi și continuarea ei, într-un alt volum. În această carte, familia Melkersson din Stockholm pleacă pe o insulă (fictivă) în timpul vacanței de vară. Cei patru copii încep să iubească noua lor casă de pe insulă. Malin, fiica, are 19 ani. Împreună cu prietenii și un câine Bernard, ea trece prin multe peripeții. Într-o zi cu ceață se pierd toți pe ocean. De această carte se pot bucura atât adolescenții, cât și adulții.

La Lektor, cursurile de germană pentru copii și cursurile de germană pentru adulți pun accent pe vocabular și comunicare, pe ascultarea unor înregistrări cu vorbitori nativi, precum și pe lectura unor texte adaptate nivelului de studiu. Cursurile de limba germană de la Lektor au ca obiectiv principal comunicarea cât mai fluentă în diferite contexte multiculturale.

Lectură plăcută!

Article by nadia Esslim

Photo credits: Getty Images

 

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți