5 filme și seriale în limba franceză pe Netflix

Pentru a exersa limba franceză, o idee excelentă este vizionarea unor filme și seriale franceze, pentru a asculta pronunția și a învăța cuvinte noi în context nativ. De asemenea, pentru cei cu nivel mai avansat, este important a urmări filmele cu subtitrare în limba franceză. Aceasta ajută la înțelegerea mesajului auzit, precum și la îmbunătățirea scrierii sau învățarea accentelor și consoanelor duble din limba franceză.

Iată o listă cu 5 filme și seriale franceze de pe Netflix:

  1. Le plus beau métier du monde (Cea mai frumoasă meserie din lume) este un film cu Gérard Depardieu. Pentru a fi mai aproape de copiii săi, un profesor divorțat dintr-un orășel liniștit din provincie acceptă un loc de muncă la o școală din Paris, din cea mai „rea” parte a orașului.
  2. Joueuse (Jucătoarea) este un film cu Sandrine Bonnaire. Este vorba despre o cameristă care lucrează la un hotel. Cu ajutorul unui doctor, ea începe să aprofundeze șahul și să observe mari schimbări în viața sa.
  3. Marseille (2016) este un serial politic francez cu două sezoane. Un primar cu vechime al Marsiliei se pregătește să îi facă loc în poziția de primar unui protejat al său. Și atunci erupe o bătălie pentru controlul orașului. Și în acest serial rolul principal este jucat de Gérard Depardieu.
  4. Mortel este un serial despre doi adolescenți care, după ce încheie un târg cu un personaj supranatural, capătă puteri extraordinare și își unesc forțele pentru a rezolva o crimă.
  5. La révolution este un serial din 2020 cu un sezon. Istoria este reimaginată și o boală misterioasă apare în Franța, culminând într-o luptă brutală între aristocrație și rebeli.

La cursurile de limba franceză pentru copii, adolescenți și adulți de la Lektor recomandăm familiarizarea cu pronunția nativilor și utilizarea materialelor video, precum filmele și serialele, pentru a ajunge mai repede la nivel avansat și a putea comunica fluent în diferite contexte multiculturale.

Vizionare plăcută!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți