5 site-uri cu știri în limba germană

A citi știri în limba germană este o modalitate bună de a învăța cuvinte practice, relevante și actualizate. Unele știri sunt resurse îndreptate spre cei care studiază limba germană, pe care le poți folosi cu plăcere și real folos.

  1. Nachrichtenleicht este un website care are știri simplificate, care pot fi citite și ascultate de începători. Știrile sunt actuale și relevante, în plus sunt prezentate într-un mod foarte simplu. Fiecare articol este scurt și însoțit de o înregistrare audio în care articolul respectiv este citit suficient de lent pentru a putea auzi și înțelege toate cuvintele. La finalul articolului există și un vocabular care te ajută să înveți cuvinte și expresii. Este excelent pentru începători.
  2. Logo este un site pentru copii, în care știrile sunt însoțite de imagini. Cuprinde vocabular simplu, pentru începători, și video. Există și povestea din spatele fiecărei știri actuale, pentru familiarizarea cu cultura și știrile germane.
  3. Der Spiegel este o sursă principală de informații din Germania, disponibilă și online. Este scrisă într-o germană complexă, accesibilă totuși și la nivel intermediar. Pentru lectură este nevoie totuși de un dicționar. Există și o variantă în engleză a acestui site (https://www.spiegel.de/international/), care poate fi comparată cu originalul.
  4. Zeit Online este o altă sursă bună și renumită pentru știri în limba germană. Este un ziar cu vechime publicat săptămânal în Hamburg. Articolele sunt în general lungi. Conține și eseuri. Este împărțit în diferite secțiuni (politică, istorie, economie, știință).
  5. DEUTSCHLAND.de prezintă Germania pe plan internațional, în diferite limbi. Poți urmări pagina în germană, cu materiale și știri din politică, economie, cultură, mediu și viață. Este o pagină ideală pentru nivelul avansat.

La Lektor, recomandăm lectura unor texte în original, pentru familiarizarea cu vocabularul din conversații uzuale. Cursurile de germană pentru copii, adolescenți și adulți de la Lektor înseamnă și lectura unor texte în original, care pregătesc cursanții pentru conversații în medii multiculturale.

Lecturile îmbogățesc vocabularul. Citind știri în limba germană, vei fi la curent cu ce se întâmplă în lume și, în același timp, vei învăța cuvinte noi.

Spor la studiu!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți