5 filme australiene pe Netflix în 2023

Filmele australiene sunt diferite și speciale pentru că poți auzi cuvinte australiene și accentul cu care vorbesc ei limba engleză. De asemenea, te poți familiariza cu peisajele și cultura din Australia urmărind aceste filme.

Filmele australiene au o viziune artistică aparte și profunzime narativă. Frumusețea naturii este remarcabilă. Unele dintre filmele lor prezintă contrastul dintre modernitate și tradițiile locale.

  1. Sweet Country (2018) este un western despre un localnic din anii 1920 care omoară un alb într-o situație de auto-apărare și apoi fuge de la locul faptei. Acest film este inspirat din fapte reale. Povestea impresionează spectatorii mai ales prin sentimentul de nedreptate în viață pe care îl lasă. Filmul aduce în prim plan și problemele delicate ale stabilirii europenilor acolo și relațiile cu localnicii. Acest film a primit câteva premii importante, la Festivalul de Film de la Toronto, de la Veneția (premiul special al juriului), în Dublin, Luxemburg și Asia.
  2. Lion (2016) este un film australian cu multe premii și foarte cunoscut pe plan internațional. Este povestea unui băiat de 5 ani din India, Saroo, care adoarme într-un tren și se pierde. Se trezește în Bengal, unde nu vorbește limba locală. El este prea mic pentru a ști numele localității de unde este. După un timp, este adoptat de o familie din Australia și duce acolo o viață bună. După 25 de ani, merge să își caute mama biologică, folosind Google Earth și vagi amintiri vizuale. Acest film a fost nominalizat și la Oscar. A primit aproape 60 de premii internaționale.
  3. The Railway Man (2013) este un film bazat pe autobiografia lui Eric Lomax. Lomax, un ofițer britanic, a fost forțat să lucreze la căile ferate Thailanda-Birmania de către japonezi. După 30 de ani, îl confruntă pe cel care l-a torturat în al doilea război mondial. Filmul prezintă acest episod istoric îngrozitor și efectul devastator al faptului de a fi capturat și torturat. În rolurile principale joacă Nicole Kidman și Colin Firth.
  4. Tracks (2013) este povestea adevărată a unei femei de 27 de ani din Brisbane (Robyn Davidson), care călătorește singură pe o distanță de 2.700 km, timp de 9 luni. Are alături un câine și patru cămile. Este un film înălțător despre visul de a călători și peisajele sunt superbe. A participat la festivaluri de film din toată lumea.
  5. Romance on the Meniu (2020) este o comedie romantică. Ea moștenește o cafenea de la mătușa ei și vine de la New York în Lemon Myrtle Cove, în Australia. Începe să o renoveze, cu gândul de a o vinde. Însă apoi se îndrăgostește de bucătar. Se va întoarce la logodnicul ei din New York sau va rămâne în Australia?

La Lektor, recomandăm vizionarea unor înregistrări video și audio cu vorbitori nativi de la nivel începători, pentru familiarizarea cu diferite accente și cu expresii noi în context corect, nativ, pentru a putea comunica repede și cu fluență în diferite contexte multiculturale. O idee excelentă ar fi să urmărești aceste filme cu subtitrare în limba engleză.

Vizionare plăcută!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți