5 filme italiene din 2023 pe Netflix

Filmele italiene sunt frumoase, dinamice și distractive, cu o bogată cultură artistică. Poți să le introduci în programul tău de studiu al limbii italiene.

Iată o listă de 5 filme italiene pe care le poți urmări cu subtitrare în italiană.

  1. L’incredibile storia dell’Isola delle Rose (Incredibila poveste a Insulei cu trandafiri), în engleză cu titlul Rose Island. Filmul se bazează pe povestea adevărată și ciudată a lui Giorgio Rosa, care și-a „construit” propria insulă aproape de Rimini. A durat aproape 10 ani să o construiască, apoi a dorit ca insula sa să devină stat independent. În 1969, insula a devenit doar o amintire, iar acum a rămas doar legenda.
  2. 18 Regali (18 cadouri), cu titlul în engleză 18 Presents. Este, din nou, povestea reală a unei femei din Italia (Elisa Girotto) care este însărcinată și descoperă că are cancer terminal la sân. Este evident faptul că nu o va putea vedea crescând pe fetița ei. Și atunci, pentru a ușura pierderea și jalei fetei, mama se gândește la 18 cadouri pentru fiica ei încă nenăscută, urmând ca aceasta să deschidă un cadou pe an, la fiecare aniversare a sa, până la 18 ani. Filmul explorează ce înseamnă viața, dragostea și pierderea.
  3. È stata la mano di Dio (A fost mâna lui Dumnezeu), cu titlul în engleză The Hand of God. Acest film se bazează pe experiența de viață a regizorului, Paolo Sorrentino. Filmul a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, precum și alte premii. Acțiunea are loc la Napoli și este vorba despre maturizarea unui băiat pe nume Fabietto, a cărui familie trece printr-o tragedie.
  4. L’uomo senza gravità (The Man Without Gravity) este precum o poveste, una modernă, plină de realism magic, despre un om care nu este atras de gravitație. Oscar s-a născut așa, levitează și are nevoie de un rucsac special care îl ține pe pământ, la nivelul solului. În timp, el învață să dezvăluie secretul tău altor oameni. Vocabularul învățat vizionând acest film este despre familie, relații, prietenie și faimă.
  5. Il filo invisibile (Firul invizibil), cu titlul The Invisible Thread în engleză. Este o comedie (dramatică) de familie despre un adolescent, Leone, care decide să facă un documentar despre cei doi tați ai săi pentru un proiect la școală.

La Lektor, recomandăm materiale audio și video originale de la nivel începător, pentru familiarizarea cursanților cu vocabular uzual și natural, util în contexte multiculturale pe plan profesional și personal.

Vizionare plăcută!

Article by Nadia Esslim

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți