5 filme japoneze pe Netflix în 2023

Cinematografia japoneză este printre cele mai vechi din lume, având începuturile în 1899. În filmele japoneze se împletesc povești fantastice cu elemente tradiționale și chiar legate de folclorul japonez cu cultura japoneză modernă.

Filmele japoneze (J-cinema) excelează în animații, adaptări manga și elemente de groază. Însă au și multe comedii romantice sau filme cu samurai. Pe Netflix poți găsi multe filme japoneze bune. Pe lângă distracție, poți învăța și câteva cuvinte japoneze urmărind aceste filme.

  1. A Whisker Away este o animație de o oră și 45 de minute din 2020. O fată se transformă în pisică pentru a atrage atenția unui băiat. Însă, rapid, linia dintre uman și animal se estompează.
  2. Spirited Away este o altă animație, un clasic. Chihiro pătrunde într-o lume magică unde conduce o vrăjitoare. Cei care i se împotrivesc devin animale. Este un film lung (2 ore și 5 minute).
  3. Blade of the Immortal este un film lung (2 ore și 20 de minute), o dramă în care Manji, un luptător cu sabia, este blestemat cu nemurirea. El devine garda de corp a unei fete și își propune să răzbune uciderea familiei acesteia.
  4. 37 Seconds este o dramă din 2020. Durează 1 oră și 55 de minute. Este vorba despre o tânără artistă de manga cu paralizie cerebrală care dorește să se elibereze de mama sa protectoare în exces. Ea pornește într-o călătorie de cunoaștere de sine. Filmul este recomandat celor care au peste 16 ani.
  5. Mother este povestea tragică a vieții dure pe care o duce o mamă singură, Akiko, care se luptă pentru o viață stabilă. Abia se ocupă de fiul său, Shuhei. Acest film se bazează pe povestea reală a unei mame abuzive care își neglijează fiul. Filmul cuprinde scene emoționale intense și scene de violență fizică, așa că este dificil de urmărit. Este un film din 2020 și durează 2 ore și 5 minute.

Urmărind filme într-o limbă străină, mai ales fără subtitrare sau cu subtitrare în limba originală, îți poți îmbogăți vocabularul. Vei remarca structuri gramaticale corecte și pronunția corectă a cuvintelor.

La Lektor, recomandăm materialele audio și video cu nativi, care ajută studenții să învețe o limbă străină și să ajungă la fluență mai repede, pentru a comunica ușor în medii multiculturale de la serviciu sau în timpul călătoriilor.

Vizionare plăcută!

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți