5 filme și seriale în limba germană pe Netflix

Netflix și-a crescut foarte mult popularitatea în timpul pandemiei, ajungând la peste 182 de milioane de clienți în toată lumea.

Pentru cei care studiază limba germană, pentru care există o expunere mai mică în general, este ideal să urmărească filme și seriale în limba germană pentru a asculta pronunția corectă, dialoguri autentice și limba vorbită în diferite regiuni ale Germaniei. Pentru cei cu nivel avansat, este util a urmări cele cinci seriale de mai jos cu subtitrare în original, în limba germană.

  1. Isi & Ossi este o comedie romantică de 1 oră și 50 de minute, din 2020. Cei doi vin din două lumi diferite: ea este dintr-o familie de milionari, iar el dintr-o familie cu multe datorii. Pentru a putea urma o carieră în gastronomie, așa cum visează, ea prezintă părinților o relație fictivă cu el, pentru a le forța mâna să accepte dorința ei.
  2. Tannbach – Schicksal eines Dorfes (Tannbach – Destinul unui sat) este un serial german din 2015-2018 care povestește despre un sat numit Mö Cortina de Fier a despărțit familiile din acest sat, de-a lungul unei ape numite Tannbach. Serialul prezintă acest episod istoric din perioada postbelică în Germania. Sunt 6 episoade de 90-100 de minute, câte trei părți în fiecare dintre cele două sezoane. Filmările au fost făcute în Besno, la vest de Praga. Apare și castelul din Hubenov, lângă Kralovice. Acest serial a primit multe premii în Germania, dar și la Shanghai sau Monte Carlo.
  3. Deutschstunde (Lecția de germană) este un film din 2019. Este realizat după un roman scris de un autor german, Siegfried Lenz, și publicat în 1968. Cartea a mai fost ecranizată și în 1971. Filmul durează 2 ore și 5 minute. Siggi Jepsen este într-o instituție cu tineri dificil de educat din Germania postbelică. El trebuie să scrie un eseu cu tema „plăcerea datoriei” pentru un cetățean german.
  4. Dogs of Berlin este un serial din 2018 cu 10 episoade (între 50 și 60 de minute fiecare). Este vorba despre doi polițiști care investighează uciderea unui fotbalist turco-german.
  5. Dark este un serial german (2017-2020) despre un copil care dispare. Pe parcurs misterul dispariției sale dezvăluie secrete de-a lungul a trei generații, precum și ipoteza unei călătorii în timp. Acțiunea are loc în orașul fictiv Winden din Germania. Serialul explorează și efectul timpului asupra naturii umane. Sezonul 1 are zece episoade între 45 și 60 de minute. Sezonul 2 are 8 episoade, iar sezonul 3 tot 8 episoade.

La Lektor, cursurile de limba germană pentru copii, adolescenți și adulți includ materiale audio și video cu vorbitori nativi, pentru familiarizarea cursanților cu pronunția corectă a limbii germane și folosirea cuvintelor în context potrivit. Astfel, cursanții ajung la fluență mai rapid, putând purta chiar de la nivel începător conversații relaxate cu diferite persoane, în medii multiculturale.

Vizionare plăcută!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți