5 expresii de primăvară în limba engleză

Primăvara ne aduce mereu mai mult optimism și bucurie în suflet, de fiecare dată când revine. Entuziasmul și vitalitatea pe care le simțim sunt subliniate și de o mulțime de expresii și ziceri în engleză despre primăvară.

Dintre acestea, găsești mai jos cinci expresii în limba engleză folosite frecvent și care și-au păstrat relevanța de-a lungul timpului.

  1. Spring is in the air descrie sentimentul că lucrurile sunt pe care să se îmbunătățească. Poate fi folosit și la propriu, când sosește primăvara.
  2. Full of the joys of spring înseamnă a fi fericit, cu gânduri pozitive și plin de vitalitate. De exemplu, înainte unei vacanțe „she is already full of the joys of spring”.
  3. Spring in your step se spune când ești plin de entuziasm și energie. Sau când te simți bine. Acest lucru se vede: „she had a real spring in her step”.
  4. Spring cleaning, curățenia de primăvară, este un ritual care ne împrospătează casa după o iarnă rece și adesea întunecoasă. Odată cu curățenia generală, la noi de obicei înaintea sărbătorilor pascale, oamenii își clarifică mai bine și scopurile sau prioritățile.
  5. Spring forward se referă la schimbarea orei: ceasurile se dau cu o oră înainte primăvara. Ora de vară, cum o numim, are același echivalent și în engleză: „summertime”.

Găsești mai multe expresii de primăvară în engleză aici: https://www.scmp.com/yp/discover/lifestyle/article/3211939/sayings-spring-mind-10-english-idioms-about-season-new-life-and-warmer-weather

La Lektor, recomandăm cursanților de la limba engleză pentru copii, adolescenți sau adulți să învețe și expresii uzuale în engleză, pentru a le folosi în conversații. Aceste expresii te duc mai repede spre fluență și sunt un instrument util în comunicare, în diferite contexte multiculturale. De asemenea, când le cunoști semnificația poți înțelege mai bine mesajul pe care ți-l adresează un străin.

O primăvară frumoasă tuturor!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți