5 expresii pentru luna martie în limba engleză

Expresiile îți oferă un nou mod de a-ți exprima ideile în limba engleză. Ele indică o familiarizare mai profundă cu limba și un nivel ridicat de înțelegere, atunci când sunt folosite în conversație. Expresiile sunt complexe și interesante, iar adesea conțin mult umor. Sunt pline de conținut cultural și te apropie de o comunicare la nivel avansat și chiar nativ.

Există în limba engleză numeroase expresii legate de luna martie. Luna aceasta este momentul potrivit pentru a le învăța și folosi. Iată 5 expresii amuzante despre martie:

  1. Mad as a March Hare – total nebun(esc), ca un iepure în perioada de împerechere. Iepurii se înmulțesc în martie și sunt plini de energie în această lună, de aici și expresia din engleză.
  2. March comes in like a lion and goes out like a lamb. Această expresie se referă la vreme. Chiar dacă este capricioasă la începutul lunii martie, spre final vremea se „calmează”.
  3. A wet March brings a sad autumn. Este o zicere veche. Se referă la faptul că ploile din martie pot avea drept rezultat dificultatea de a semăna pentru o recoltă în toamnă. Condițiile prea umede pot distruge sau duce la pierderea semințelor, iar recolta va fi diminuată în toamnă.
  4. A dry March, a wet Aprilie and a cool May fill barn and cellar and bring much hay. Această zicere prezintă vremea ideală în lunile de primăvară: martie uscat, aprilie umed și mai răcoros, pentru recolte bune.
  5. So many mists in March you see, so many frosts in May will be. Ceața în martie poate însemna un frig neobișnuit în mai, cu deteriorarea recoltelor. În trecut, oamenii erau atenți la vreme în lunile de primăvară și mai ales în martie, când începea semănatul.

La Lektor, recomandăm cursanților de la cursul de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți să învețe diferite expresii chiar de la nivel începător, pentru familiarizarea rapidă cu limba vorbită.

Primăvară frumoasă!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți