5 podcasturi educative în engleză

Cu toții am „pierdut” informații valoroase, de cultură generală, în timpul studiilor. A fi autodidact funcționează pentru mulți, iar acum avem la dispoziție o mulțime de materiale audio și video care ne ajută să învățăm lucruri care ne interesează în prezent.

Podcasturile pot schimba dinamica studiului. Mai multe persoane au acces acum la informație de calitate ascultând înregistrări valoroase despre știință, istorie și orice alt domeniu. Putem învăța multe lucruri noi sau corecta informațiile greșite pe care le-am acumulat până acum, ascultând diferite podcasturi educative care sunt recunoscute și recomandate pe plan internațional.

  1. 99% Invisible este un podcast cu vechime și foarte cunoscut, iar gazda este Roman Mars. Sunt peste 500 de episoade în prezent, iar subiectele abordate sub diferite. Fiecare episod este încadrat într-o anumită categorie: tehnologie, istorie, orașe, obiecte, infrastructură etc. Le poți alege, astfel, în funcție de subiectele care te interesează. Sunt abordate teme variate, chiar și războiul din Ucraina și consecințele sale. Vei găsi podcasturi despre albine, arhitectură, încălțăminte modernă sau orez.
  2. You Are Not So Smart este un podcast popular, cu peste 250 de episoade. Este un podcast mai ales despre psihologie, despre cum gândim. Episoadele prezintă idei și concepte pe care le înțelegem greșit, precum narcisismul, amânarea, planificarea sau anxietatea.
  3. Ologies este un podcast creat de Alie Ward, un corespondent de știință și, de asemenea, umorist. În fiecare episod vorbește despre o altă -ologie, de la paleontologie la neurobiologie moleculară.
  4. Hidden Brain este un podcast popular despre mintea umană. Episoadele clarifică de ce facem unele lucruri și de ce gândim așa cum gândim. Interviurile gazdei, Shankar Vedantam, sunt excelente și bine documentate. El invită experți în diferite domenii. Sunt multe episoade despre fericire, dar și despre persuasiune sau cum să îi cunoaștem pe ceilalți mai bine, despre anturajul nostru, cum să ne plângem într-un mod productiv. Alte episoade sunt despre relații, contradicții sau îngrijorări.
  5. Curiosity Daily prezintă rezumate de 10-15 minute despre știri interesante, bazate pe cercetare, precum și fapte relevante pentru viața de zi cu zi din știință, psihologie și tehnologie. Este un podcast premiat. Poți afla despre gheața de pe Lună, la ce ore e bine să mănânci, semne verbale ale depresiei, diferite gene sau creier.

Pe lângă relaxare sau a învăța lucruri noi, podcasturile te ajută să îți îmbogățești vocabularul și să te apropii mai repede de fluență.

La Lektor, cursurile de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți oferă și numeroase înregistrări audio cu nativi chiar de la nivel începător. Cursanții Lektor învață să vorbească ușor și fluent în diferite contexte multiculturale.

Audiție plăcută!

 

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți