5 scriitori născuți în martie de citit în engleză

A citi într-o limbă străină îți îmbogățește vocabularul, precum și cunoștințele despre lume. Mulți scriitori buni s-au născut în luna martie. Descoperă și tu câteva cărți excelente în limba engleză.

  1. John Irving este un scriitor american. A scris romane, povestiri și piese de teatru. Cărțile sale au devenit repede bestseller și au fost premiate. Avenue of Mysteries este a 14-a sa carte. A fost publicată în 2015. Este despre viața lui Juan Diego, un scriitor care călătorește în Filipine. Este o carte modernă, inteligentă și profund umană. A poți descoperi în engleză aici.
  2. Jack Kerouac este un scriitor american, romancier și poet. O carte foarte cunoscută a sa este On the Road, inspirată de călătoriile sale cu prietenii de-a lungul Statelor Unite. Este considerată un roman postbelic din generația Beat. Apare mereu pe listele cu cele mai bune cărți apărute în secolul al XX-lea. Naratorul poveșii, Sal Paradise, este un alter ego al autorului. Cartea este, astfel, puternic autobiografică. În cele cinci părți ale cărții apar și foarte multe piese muzicale, precum și muzicieni cunoscuți.
  3. Robert Frost este un poet american. Cărțile sale au fost publicate inițial în Anglia. Este cunoscut pentru descrierile realiste ale vieții rurale. A abordat în cărțile sale teme sociale complexe, precum și teme filosofice. Patru dintre cărțile sale au primit Premiul Pulitzer. A fost nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Literatură de 31 de ori. A Witness Tree conține și poeme de dragoste. Cea mai cunoscută poezie din acest volum, The Gift Outright, este un poem patriotic recitat la inaugurarea președintelui John F. Kennedy.
  4. John Fowles este un scriitor englez modern și postmodern. A studiat la Oxford și apoi a predat o vreme limba engleză la o școală de pe insula grecească Spetses, experiență care a inspirat cartea sa The Magus. Acest roman a devenit imediat un bestseller, în tandem cu filosofia experimentală a vremii. Este considerat metaficțiune și inclus mereu pe listele cu cele mai bune cărți ale secolului al XX-lea. Cartea este faimoasă și pentru ambiguitatea de la final.
  5. John Updike este un scriitor american. A scris romane, poezii, nuvele, critică literară și de artă. A câștigat Premiul Pulitzer pentru Ficțiune. A publicat peste 20 de romane. The Witches of Eastwick are acțiunea într-un oraș fictiv din Rhode Island. Cele trei vrăjitoare au puteri cu care afectează, fără să știe, orășeni cu care intră în contact. Romanul a fost transpus într-un film celebru, cu Jack Nicholson, Susan Sarandon și Michelle Pfeiffer în rolurile principale. După câțiva ani, autorul a scris și o continuare a acestui roman.

La Lektor, recomandăm lecturi în original de la nivel începător, care ajută cursanții de la cursurile de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți să facă un progres rapid și să învețe cuvinte noi. Lectură plăcută!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți