Book review: Shakespeare de Bill Bryson în engleză

Bill Bryson este un autor american (și britanic), precum și un jurnalist cunoscut. A scris câteva cărți de non-ficțiune despre călătorii, limbaj sau știință. Profesor universitar, s-a ocupat și de protejarea mediului înconjurător din mai 2007. Cărțile sale au primit numeroase premii și recunoașteri internaționale.

Scrie cu umor despre subiecte foarte interesante, precum limba engleză sau călătorii în Europa și pe continentul american sau în Africa. A scris și câteva cărți de istorie, de exemplu despre istoria vieții private sau despre istoria Crăciunului (în 2022).

A scris și o biografie foarte apreciată a lui William Shakespeare. Citind, descoperi cât de puțin știm de fapt despre viața lui. Autorul menționează toate teoriile și miturile legate de viața și opera marelui dramaturg britanic.

În această carte apar multe detalii foarte interesante despre viața în Londra și în Anglia în acele timpuri, despre costuri și obiceiuri, despre alți autori din acea vreme. Desigur, sunt menționate toate detaliile relevante despre piesele lui Shakespeare, despre cuvintele pe care le-a folosit în scrierile sale, despre locațiile din piesele lui, despre cât câștiga de fapt. Sunt menționate și multe lucrări scrise de alți autori despre viața lui William Shakespeare.

Vei afla multe detalii și despre soția și copiii săi, despre regina din acea perioadă, despre bolile care duceau la închiderea teatrelor pe perioade lungi de timp. Unele obiceiuri din epocă sunt surprinzătoare: dinții negri și fețele albite cu anumite pudre erau foarte apreciate, iar cei care consumau carne vinerea erau spânzurați. Într-un capitol este menționată și durata reprezentațiilor teatrale de atunci. Hamlet, de exemplu, dura aproape 5 ore, fără pauze. Astfel încât foarte puține persoane urmăreau de fapt toată piesa. Unele piese ale sale au fost neglijate sute de ani, și jucate din nou abia în secolele al XVIII-lea sau al XIX-lea.

Cartea este foarte amuzantă, scrisă cu umor. Este foarte interesantă și din punct de vedere lingvistic, pentru cei care aleg să o citească în engleză. Vei descoperi cuvinte și structuri gramaticale utile pentru nivel intermediar și avansat. Poți descoperi cartea în engleză aici.

Există și varianta audio a cărții, pe care o poți asculta în lectura autorului.

La Lektor, recomandăm cursanților de la cursurile de limba engleză pentru copii, adolescenți sau adulți să citească texte în original, pentru a-și îmbogăți vocabularul, a învăța cuvinte noi în context corect și a ajunge mai repede la fluență și o comunicare cu lejeritate în contexte multiculturale. Lectură plăcută!

Article by Nadia Esslim

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți