Importanța limbii engleze în mediul de lucru: Perspective și statistici

Într-un peisaj global în continuă schimbare, limba engleză se consolidează ca o competență esențială în mediul profesional. Un raport recent, realizat de Pearson în colaborare cu PSB Insights și intitulat How English empowers your tomorrow: The life-changing impact of learning English on your career and beyond, subliniază importanța și impactul învățării limbii engleze asupra carierei și vieții personale.

Conform acestui studiu, un procent impresionant de 85% dintre respondenți consideră cunoașterea limbii engleze vitală pentru succesul profesional, ilustrând astfel importanța unanim recunoscută a acestei limbi ca mijloc de comunicare în afaceri.

Interesant este că 88% dintre angajați (și 92% dintre reprezentanții Generației Z) anticipează că importanța limbii engleze în mediul de lucru va crește în următorii cinci ani. Această perspectivă subliniază nu doar relevanța imediată, ci și pe cea pe termen lung a competențelor în limba engleză.

Raportul mai arată că 40% dintre respondenți studiază engleza pentru a contracara impactul tehnologiei și al inteligenței artificiale asupra locurilor de muncă, recunoscând astfel limba engleză ca un instrument esențial de adaptare și inovație.

Aspectul financiar este de asemenea remarcabil: 55% dintre participanți cred că angajații care comunică eficient în limba engleză pot câștiga până la 50% mai mult, în timp ce un alt 25% consideră că aceste competențe pot aduce un surplus de 60-80% la venituri.

Cu toate aceste perspective pozitive, studiul evidențiază nevoia acută de schimbare în abordarea învățării limbii engleze. Aproximativ 56% dintre respondenți critică accentul prea mare pe gramatică și vocabular, iar 46% subliniază că în clase nu se vorbește suficient engleza. Acest lucru duce la concluzia raportului: necesitatea unei schimbări fundamentale în modul în care limba engleză este predată și învățată.

Lektor oferă soluții personalizate și eficiente pentru a aborda aceste provocări. Oferim o gamă variată de programe care încurajează învățarea activă și interactivă, facilitând astfel accesul cursanților noștri la oportunitățile pe care competențele avansate în limba engleză le pot deschide în cariera și viața personală.

Sursa: https://www.pearson.com/languages/why-pearson/the-global-scale-of-english/educators-impact-of-english-research

Link articol: Importanța limbii engleze în mediul de lucru: Perspective și statistici (linkedin.com)

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți