5 aplicații pentru studiul limbii italiene

Limba italiană este pe lista limbilor străine studiate de multe persoane peste tot în lume. Datorită popularității sale, există numeroase aplicații pentru a studia această limbă.

Aplicațiile sunt bine structurate, interactive și eficiente. Poți studia oricând, poți alege ce studiezi, îți poți îmbogăți repede vocabularul „jucându-te” pe câteva aplicații preferate. Iată o listă de 5 sugestii.

  1. ROCKET ITALIAN este una dintre cele mai bune aplicații pentru studiul limbii italiene. Se concentrează pe toate cele patru abilități: vorbire, scriere, ascultare și citire. Vei descoperi că este foarte utilă și pentru îmbunătățirea pronunției. Conține multe exerciții, fișiere audio și teste. Te ajută să înveți multe lucruri și despre cultura italiană. Vei înțelege mai bine gramatica limbii italiene. Lecțiile sunt împărțite pe nivel începător, mediu și avansat, cu un progres linear și clar. Poți și sări peste anumite lecții. Vei găsi în această aplicație și expresii uzuale. Materialul audio cu vorbitori nativi cuprinde dialoguri firești pentru diferite subiecte. Pe măsură ce progresezi, primești puncte.
  2. MONDLY are o abordare inovativă, cu jocuri. Folosește realitatea augmentată și realitatea virtuală, însă poți descărca și o versiune standard. Această aplicație te ajută la pronunție, vocabular, citire și ascultare. Vei învăța într-un mediu foarte relaxat. Lecțiile sunt scurte și dinamice. Studiind chiar și 5 minute pe zi, vei face progres. Poți alege subiectele care te interesează. Vei găsi în aplicație o gamă largă de subiecte, de la călătorii și familie la subiecte mai complexe de discuție. Vei studia expresii obișnuite în loc de cuvinte separate. Multe lecții de italiană sunt gratuite pe această aplicație. Și sunt potrivite pentru toate vârstele.
  3. PIMSLEUR este o aplicație populară, bine structurată, care te ajută să faci progres. Poți asculta vorbitori nativi și repeta ce spun ei. Prin repetare, cuvintele pătrund în memoria de lungă durată. A studia în context este de asemenea foarte util. Pe lângă exerciții, vei găsi și jocuri, precum și diferite provocări. Informațiile dintr-o lecție sunt limitate, pentru a putea memora mai ușor. Pe lângă expresii, poți afla și despre diferențe culturale. Vorbitorii nativi pe care îi ascultă te ajută să ai o pronunție bună. Este și un program pentru 30 de zile, deci ideal pentru călătorii. Încearcă o lecție gratuită aici.
  4. DROPS este o aplicație simplă pentru a studia vocabular. Lecțiile sunt scurte și clare, cu cuvinte noi în fiecare zi. Poți învăța cu ajutorul materialelor vizuale frumos proiectate. Conține și fișiere audio. Subiectele sunt diverse și poți alege câte minute vei studia în fiecare zi: 5, 10 sau 15 minute. Poți descărca această aplicație ca material suplimentar de studiu, pentru îmbogățirea vocabularului.
  5. GLOSSIKA pune accent pe partea audio pentru a-ți îmbunătăți vorbirea și ascultarea la nivel (și viteză) de nativ. Această aplicație își amintește progresul tău și îți oferă câteva propoziții noi în fiecare zi. Numărul propozițiilor depinde de nivelul tău și de stilul tău de învățare. Înainte de a începe, îți poți verifica nivelul actual și îți poți stabili obiective zilnice. Poți învăța limba italiană fără să memorezi reguli gramaticale. Se pune accent pe dialoguri din viața reală. Poți studia și doar ascultând, de exemplu când te plimbi sau călătorești. Este o aplicație practică.

Aceste aplicații te ajută să îți îmbunătățești pronunția și să îți îmbogățești vocabularul. Materialele audio cu vorbitori nativi reprezintă o modalitate excelentă de a face progres, a înțelege mesajul vorbit și a comunica mai ușor în limba italiană.

Cursurile de limbi străine de la Lektor pun acces pe studiu într-un mediu plăcut și relaxat. Cursanții sunt încurajați să asculte mesaje produse de vorbitori nativi încă de la nivelul începător. Astfel, cursanții de la Lektor se obișnuiesc repede cu diferite pronunții și accente, pentru a putea comunica ușor în medii multiculturale.

Studiu plăcut!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty Images

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți