5 cărți în engleză despre Crăciun (din anii 2000)

Citind, afli lucruri noi, îți îmbunătățești memoria, puterea de concentrare și nivelul de empatie. Lectura este distractivă și reduce stresul. Iar atunci când citești o carte în limba engleză înveți multe cuvinte noi. Vacanța de Crăciun este aproape și este o ocazie potrivită pentru a citi cărți care au drept subiect Crăciunul.

Există multe cărți despre Crăciun în engleză, multe sunt clasice sau apărute în a doua jumătate a secolului al XX-lea. Iată o listă cu 5 cărți de sezon publicate după anul 2000. Ele sunt bestselleruri și sunt îndrăgite de cititori. Citește și tu una iarna aceasta.

  1. Skipping Christmas este un roman de John Grisham publicat în 2001, care a ajuns rapid un bestseller (numărul 1 în topul New York Times). Cartea a fost ecranizată în 2004. Este despre o familie a cărei fiică e plecată, așa că părinții decid să „anuleze” Crăciunul și să plece într-o croazieră în Caraibe pe 25 Decembrie. E o carte amuzantă pentru timpurile moderne.
  2. A Redbird Christmas este un alt bestseller, scris de Fannie Flagg. Un bărbat se mută într-un orășel american. Descoperă relația emoționantă dintre el și Jack (Redbird).
  3. Christmas in Icicle Falls este scrisă de Sheila Roberts. Cartea a fost publicată în 2017 și a fost îndrăgită de publicul american, ajungând bestseller la USA TODAY. Găsești aici un proiect cu „pomi de Crăciun urâți”, un proiect care inspiră personajele și le învață să vadă frumusețe în viața lor și să aibă niște sărbători cu adevărat fericite. Acest roman contemporan despre și pentru sărbători face parte dintr-o serie, însă poate fi citit separat.
  4. The Man in the Cinder Clouds a fost scrisă de Rick Daley în 2011. Este vorba despre o călătorie la Polul Nord a unei echipe de oameni de știință și o carte găsită în gheață, o carte care dovedește existența lui Moș Crăciun (Kris Kringle). Această carte de Crăciun este o frumoasă poveste într-o poveste. Cele trei acțiuni se țes independent, însă armonios.
  5. Stories for the 12 Days of Christmas este scrisă de Linda Mansfield în 2015. Este o invitație la relaxare, scufundându-te în niște povești moderne de Crăciun. Poveștile sunt scurte și sigur le poți introduce chiar și într-un program ocupat. Sunt niște povești realiste, „fără reni care vorbesc sau oameni de zăpadă care dansează”. Această carte reprezintă un cadou ideal de Crăciun. Șase povești au personaje feminine, iar șase au personaje masculine, așa încât oricine se va bucura de ea. Coperta sa e atractivă și relaxantă.

La Lektor, recomandăm lectura în limba engleză încă de la nivel începător, pentru îmbogățirea vocabularului și învățarea cuvintelor noi într-un context corect.

Lectură plăcută!

Article by Nadia Esslim

Photo credits: Getty Images

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți